Κακοκαιρία Bogdan: Μήνυμα από το 112 στη Δυτική Ελλάδα – Συναγερμός για ανεμοστρόβιλους

Μήνυμα έστειλε η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 στα κινητά των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας το απόγευμα της Δευτέρας (26/9), εξαιτίας της κακοκαιρίας Bogdan, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες. Μέσω του μηνύματος οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσειςπεριοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν από τον καιρό ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Συναγερμός σε τρεις περιοχές για ανεμοστρόβιλους

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (26/09) καθώς μέρος της κακοκαιρίας Bogdan που πλήττει την Ιταλία κινείται προς την περιοχή μας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ενώ ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους θα επηρεαστούν την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου:

  • Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και
  • Η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Κίνδυνος ανεμοστρόβιλων

Νέα στοιχεία για την επικείμενη κακοκαιρία προέκυψαν μετά τη δημοσιοποίηση του εκτάκτου δελτίου της ΕΜΥ, σύμφωνα με τα οποία ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε τρεις περιοχές της χώρας καθώς υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ανεμοστρόβιλοι.

Συγκεκριμένα, τμήματα του Ιονίου, καθώς και οι ακτές σε τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, ενδέχεται το πρωί της Τρίτης (27/9) – εκτός από καταιγίδες – να χτυπηθούν και από ανεμοστρόβιλους, ενώ υπάρχει πιθανότητα και εκδήλωσης χαλαζιού.

Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας για την επικείμενη κακοκαιρία βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Για προληπτικούς λόγους αύριο Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, – δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ειδικά σχολεία).

Πηγήethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα