Σάββατο, 1 Μαρτίου, 2025
13.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ισόβια στον δράστη της δολοφονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου

Πρέπει να διαβάσετε

Ένοχα έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  Χανίων και τα δυο κατηγορούμενα αδέλφια, 25 και 26 ετών, από το Αμάρι για την δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου Μανώλη Τζίτζικα, έγκλημα που τέλεσαν στο Άνω Μέρος Αμαρίου τον Ιούλιο του 2018.

O 25χρονος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων συν  14 έτη και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ.

Ο 26χρονος αδελφός του κηρύχθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία και καταδικάστηκε σε  19 έτη και 3 μήνες.
Το Δικαστήριο αποφάσισε  να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση τους και έτσι οδηγήθηκαν και οι δυο στις φυλακές.
Οι παραπάνω ποινές είναι αυτές που προέκυψαν μετά την συγχώνευση των επιμέρους ποινών που τους επιβλήθηκαν όπως τις αναφέρουμε παρακάτω:
Αναλυτικά:

Ο 25χρονος,κρίθηκε ένοχος:
-Ομόφωνα  για το κακούργημα   της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του 63χρονου

-Κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Αλβανού εργάτη που ήταν συνοδηγός στο όχημα του θύματος

-Ομόφωνα για  τις κατηγορίες της    οπλοκατοχής,της  οπλοφορία και της  οπλοχρησίας

Το Δικαστήριο του επέβαλε την ποινή των ισοβίων για την ανθρωποκτονία,10 έτη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας,3 χρόνια για την οπλοφορία και 4 χρόνια για την οπλοχρησία

Ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος:

-Κατά πλειοψηφία για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 63χρονου κτηνοτρόφου

-Κατά πλειοψηφία για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αλβανού εργάτη

Το Δικαστήριο του επέβαλε 15χρόνια για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία ,8 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κατοχή φυσιγγίων.
Η κόρη του 63χρονου κτηνοτρόφου Εμμανουήλ Τζίτζικα,νοιώθοντας ικανοποίηση με την απόφαση του ΜΟΔ Χανίων, μιλώντας στα ΜΜΕ ευχαρίστησε την Δικαιοσύνη και παράλληλα  τόνισε  ότι επιθυμία της οικογένειας της είναι να μπει τέλος σε αυτή την τραγωδία και να μη χυθεί άλλο αίμα:«Έχουμε παιδιά, έχουμε αδέλφια.Δεν θέλουμε άλλο αίμα.Θέλουμε μόνο Δικαιοσύνη.Είναι δίπλα μας και την ευχαριστούμε» ανέφερε.
Πηγή: rethnea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα