Ζωή σε πέντε ανθρώπους έδωσε με τον θάνατό της η 53χρονη γυναίκα από τη Σητεία, που μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, έδωσε «μάχη» να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Οι συγγενείς της πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της χαρίζοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους.
Tο ήπαρ της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στην Ιταλία, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ενώ στην Αθήνα μεταφέρθηκαν και οι κερατοειδείς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, «ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 53χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Παρασκευής 14/06/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.
Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.
Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων.
Καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκού για την αφαίρεση των νεφρών, το Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ρώμης (Ιταλία) για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την αφαίρεση των κερατοειδών.
Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου.