Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά – Συνελήφθη ηλικιωμένος για εμπρησμό

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βιάννο.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, η φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 12 οχήματα και 2 ελικόπτερα, αλλά και αρκετοί εθελοντές.

Αρχικά υπήρξαν φόβοι καθώς οι νοτιοδυτικοί άνεμοι έδειχναν να κατευθύνουν τις φλόγες προς δασικές εκτάσεις της Νότιας Δίκτης, ωστόσο λίγο μετά τις 16:00 οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Συνελήφθη ηλικιωμένος

Την ίδια στιγμή, συνελήφθη ένας άνδρας 70 ετών για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, ο άνδρας εκτελούσε εργασίες στο χωράφι του και πιο συγκεκριμένα χρησιμοποίησε καμινέτο για να επιδιορθώσει λάστιχα ποτίσματος.

Από εκεί ξεκίνησαν οι φλόγες που γρήγορα πήραν διαστάσεις και κινητοποίησαν μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εναέρια μέσα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

«Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου Κρήτης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση «Αχλάδας Λάκος» στην Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου του δήμου Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα