εικόνα αρχείου

Διευκρινίσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, έδωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αντιπρόεδρος των Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης, για τη λειτουργία ή όχι των καταστημάτων τις Κυριακές. 

«Καταρχήν εμείς είμαστε υγειονομική υπηρεσία, είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός. Καλούμαστε να εφαρμόσουμε τα ΦΕΚ, όμως αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε διαρκώς για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών. Αυτό το μοντέλο δεν βοηθάει καθόλου, έχουμε ανακοινώσεις την προηγουμένη ημέρα και μετά εκδίδεται το ΦΕΚ, όμως ανάμεσα στο διάστημα αυτό πάντα κάτι αλλάζει» ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, η αρχική ιδέα ήταν ότι την Κυριακή θα ήταν όλα κλειστά. «Σήμερα στην Περιφέρεια αναζητήσαμε όλη τη νομοθεσία που υπάρχει, η οποία είναι δύο προεδρικά διατάγματα του ’76 και του ’77 ένας νόμος που αναφέρει τα καταστήματα ότι είναι ανοιχτά τις Κυριακές του 2013. Ένας νόμος του 2014 που αναφέρεται αποκλειστικά στα καταστήματα όπου τις Κυριακές, βάσει διατάξεων δύναται να είναι ανοιχτά, παραμένουν ανοιχτά με την προϋπόθεση της τήρησης του ωραρίου του lockdown. Τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά, στις τουριστικές περιοχές που ορίζονται βάση των προεδρικών διατάξεων, μπορούν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές μέχρι τις 18.30». 

Έτσι, την επόμενη Κυριακή οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία και αρτοποιεία μπορούν να λειτουργήσουν με το ωράριο που προβλέπεται στο ΦΕΚ για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.