Επτά κρούσματα κορωνοϊού υπήρξαν μέσα σε λίγες μέρες στο Τυμπάκι γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες 5 μέρες και πρόκειται για άτομα που μετέβησαν σχεδόν όλα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών όπου και έκαναν τεστ το οποίο βγήκε θετικό.
Δεν αποκλείεται αν όχι την Παρασκευή τότε σίγουρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να βρεθούν στο Τυμπάκι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσουν μαζικά rapid test στους κατοίκους για να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού.
Πάντως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχεδόν καθημερινά υπάρχουν θετικά τεστ τόσο στο δήμο Φαιστού όσο και στο δήμο Γόρτυνας κάτι που σημαίνει πως η διασπορά του ιού δεν είναι μόνο στην πόλη του Ηρακλείου αλλά σε ολόκληρο το νομό.