Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για εργαζόμενο στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, όπως έγραψε το Creta24, κρούσμα σε εργαζόμενο είχε εντοπιστεί και στο ΚΕΠ της οδού Πλαστήρα.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, και τα δύο τμήματα θα παραμείνουν κλειστά αύριο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των δύο εργαζομένων.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δύο γραφείων θα υποβληθούν αύριο σε rapid test, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για άλλη ομάδα υπαλλήλων του δήμου, σύμφωνα με την ίδια.

«Από την πλευρά μου ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχα τονίσει ότι πρέπει να είμαστε ακόμα περισσότερο προσεχτικοί. Επισημαίνω ξανά ότι πρέπει να τηρούμε όλοι σχολαστικά τα μέτρα ασφαλείας στις υπηρεσίες του δήμου», δήλωσε στο Creta24 η κα Καναβάκη και συμπλήρωσε: «Οι δημότες δεν χρειάζεται αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να έρχονται στις υπηρεσίες. Δυστυχώς ο ιός είναι εδώ. Είναι συνεχώς και πιο κοντά μας. Ακούμε τους ειδικούς και τους επιστήμονες. Μας έχουν προειδοποιήσει για τη δυσκολία και τον κίνδυνο αυτών των ημερών. Ας τους ακούσουμε».