Ηράκλειο: Στο επίκεντρο της συνεδρίασης το ζήτημα των αδέσποτων

Πρέπει να διαβάσετε

Η εναρκτήρια συνεδρίαση με την νέα σύνθεση της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου, η οποία συστάθηκε με γνώμονα την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων της νέας νομοθεσίας για την  διαχείριση των αδέσποτων ζώων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Λότζια, υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Μαρίας Κανβάκη και τη συμμετοχή της κτηνιάτρου Μαριάννας Σακλαμπάνη, της θετικής Εκπαιδεύτριας του Δήμου Ηρακλείου Σοφίας  Περιστέρη, της εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου «Σείριος» Έλλης Κοκάλη, της εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου «Ζωφόρος» Μαρίας .Χουστουλάκη της αντιπροέδρου Μαίρης Λατσούδη, του αναπληρωματικού μέλους της επιτροπής Εύης Μαρτιμιανάκη και των κοινοκόμων Κώστα Βιολάκη και Φώτη Φωτάκη.

Στόχος του έργου που αναμένεται να προσφέρουν οι εκπρόσωποι του Δήμου και οι εθελοντικές οργανώσεις που την πλαισιώνουν, είναι να δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας του κυνοκομείου και των αρμόδιων υπηρεσιών για την άμεση και αποτελεσματική περίθαλψη και υποστήριξη των αδέσποτων ζώων.

Για πρώτη φορά στην 5μελή επιτροπή μετέχει Εκπαιδεύτρια η οποία παρακολουθεί πλέον σε μόνιμη και συστηματική βάση τη φροντίδα και την εξέλιξη των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται προσωρινά στο κυνοκομείου του Ηρακλείου, για λόγους στείρωσης, περίθαλψης και προώθησης για υιοθεσία. Μάλιστα ήδη κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιούνται οι χώροι προαυλισμού, εκτόνωσης και κοινωνικοποίησης των φιλοξενούμενων σκυλιών στις εγκαταστάσεις του κυνοκομείου.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι φάκελοι των φιλοξενούμενων σκυλιών που παραμένουν μεγάλο διάστημα στο χώρο το κυνοκομείου με κοινό παρονομαστή το πρόβλημα της έλλειψης υποστήριξης της διαβίωσης τους, όταν επανενταχθούν.

Η επιτροπή εξετάζει κατά περίπτωση κάθε δυνατότητα προστασίας και υποστήριξης τους, ζητώντας τη στήριξη και τη συμβολή όλων των  ευαισθητοποιημένων πολιτών. Ήδη με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου και των φιλοζωικών οργανώσεων γίνεται προσπάθεια ενεργοποίησης όλων των εν δυνάμει εθελοντών, έτσι ώστε να λειτουργεί ένα δίκτυο εποπτείας και προστασίας των αδέσποτων σε κάθε περιοχή.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν παρόντες σε μια τέτοια διαδικασία, σε επικοινωνία με το δήμο και τα φιλοζωικά σωματεία.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα