Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στις σεισμόπληκτες περιοχές βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε νωρίς την Τετάρτη στο Αρκαλοχώρι, με σημείο συνάντησης το μνημείο του Ν. Σουκατζίδη.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του πρέπει να γίνει ένα ολιστικό σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών, ενδεχομένως και νέας ρυμοτόμησης, στην περιοχή στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου, με τη δυνατότητα δημιουργίας νέων οικιών σε άλλους χώρους, ίσως και δίπλα στην περιοχή που έχει υποστεί ζημιές.

«Συνάντησα νέα παιδιά, μαθητές λυκείου, γυμνασίου, δημοτικού. Κυρίως της Γ’ λυκείου, με ένα απολύτως εύλογο και αυτονόητο αίτημα. Να μην κάνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά τηλεκπαίδευση. Να μη τελειώσουν το σχολείο χωρίς να έχουν κάνει μαθήματα δια ζώσης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Θα ακολουθήσει με τα πόδια επίσκεψη στο παλιό Αρκαλοχώρι και κουβέντα με κατοίκους. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Αρκαλοχώρι ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Χουμέρι για να δει τους κατοίκους και τις ζημιές.

Μετά το Χουμέρι θα μεταβεί αντίστοιχα για τον ίδιο λόγο στις Μελέσες. Αργότερα το μεσημέρι, θα επιστρέψει Ηράκλειο για να συμμετέχει σε σύσκεψη με τους Δημάρχους του νομού και τον Περιφερειάρχη, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Μάλιστα, αναμένεται να αναχωρήσει για Αθήνα στις 6:00 μ.μ.