Λιγότερες από 60 εργάσιμες ημέρες έχουν οι ιδιοκτήτες σε περιοχές σε όλη τη χώρα προκειμένου να διεκδικήσουν τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο.
Η κ. Μαρκετάκη, αναφέρθηκε στον φόρτο εργασίας, που έχει προκύψει, αναφέροντας πως η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά. «Αν δεν υπάρξει παράταση, θα έχουμε πρόβλημα ως περιοχή γενικότερα».
Η κτηματογράφηση στο Ηράκλειο, τελείωσε το 2010 σύμφωνα με την κ. Μαρκετάκη. Αν κάποιος θέλει να δει την κατάσταση του ακινήτου, θα πρέπει να πάρει απόσπασμα και κτηματογραφικό φύλο ενώ για πληρέστερο έλεγχο, πρέπει να επιληφθεί δικηγόρος και μηχανικός αντίστοιχα.
«Αρκετός κόσμος δεν έχει κατανοήσει τις συνέπειες, θεωρεί ότι δεν θα χάσει το ακίνητο του. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει μια σημαντική ενημέρωση, από την άλλη το κτηματολογικό γραφείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον όγκο εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαρκετάκη.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Μαρκετάκη, πρόβλημα φαίνεται πως θα έχει τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς κι εκείνοι έχουν ακίνητα που δεν φαίνονται στο όνομα τους.