Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
28.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Σάλος με τις θέσεις ιερέα – Η Σύνοδος στο Κολυμπάρι, ο διάβολος και το αιματοκύλισμα

Πρέπει να διαβάσετε

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του εφημέριου του ναού του Αγίου Ελευθερίου στο Ηράκλειο, να κρατά κλειστό το ναό, με τη Θεία Λειτουργία να εξακολουθεί να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών παρά την άρση των μέτρων.

Τόσο οι πιστοί όσο και η Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τον ιερέα να ανοίξει τον ναό, ωστόσο ο ίδιος επιμένει στη θέση του καθώς όπως εξήγησε στο Creta24 «η συμμετοχή των πιστών στο μυστήριο της Θείας Λειτουργίας, υπό τις συνθήκες αυτές, γίνεται εις βάρος της λατρείας».

Υπενθυμίζεται πως ο π. Αμφιλόχιος, μάλιστα, δύο ημέρες πριν το άνοιγμα των εκκλησιών, είχε ενημερώσει τους πιστούς της ενορίας με ανακοίνωση η οποία τοιχοκολλήθηκε έξω από τον ναό.

Ο ιερέας στην επιστολή αναλύει τους λόγους για τους οποίους τελεί το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας χωρίς την παρουσία πιστών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «τα δυσσεβή – ανίερα και παμβέβηλα μέτρα του Αντίχριστου σε βάρος της Θείας Λατρείας εξακολουθούν να είναι σε ισχύ. Η Ενορία μας θα παραμείνει συνεπής στη θέση της περί πνευματικού επιτιμίου και έτσι, δεν θα έχει Θεία Λειτουργία ανοικτή στους πιστούς».

«Δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί ο μυστικός και μυσταγωγικός χαρακτήρας της Θείας Λατρείας με τραγελαφικά γεγονότα» συνεχίζει η ανακοίνωση ενώ σε άλλο σημείο της αναφέρει πως «ατυχώς και για τους χριστιανούς και μάλιστα εν «εσχάτοις καροίς» και για τους ορθόδοξους κατάντησε να είναι μείζον η επιβίωση και όχι η αθανασία, το εφήμερο και όχι το αιώνιο».

Και αν σε κάποιους ακούγονται ακραίες οι δηλώσεις του ιερέα και η Αρχιεπισκοπή τον έχει καλέσει επανειλλημένως να ακολουθήσει τη γραμμή της Εκκλησίας της Κρήτης και να ανοίξει τον ναό για το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας, με τον ίδιο να εμμένει στην απόφασή του, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η απόφαση αυτή του ιερέα προκαλεί έκπληξη, αφού ο ίδιος είχε και παλαιότερα εκφράσει δημοσίως αντίστοιχες απόψεις.

Πιο συγκεκριμένα ο π. Αμφιλόχιος με κείμενό του στο διαδίκτυο, είχε αναφερθεί και στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη, σημειώνοντας μάλιστα πως «επέτρεψε στο διάβολο να αιματοκυλήσει τη γη» και «δεν άφησε τίποτα όρθιο από όσα άγια και ιερά παραλάβαμε».

Στο κείμενό του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«…αντί των αγίων, ως «εν Αγίω Πνεύματι» Οικουμενικών Συνόδων, που θεοπρεπώς όριζαν, εισήγαγε ψευδοσυνόδους προκειμένου να πηγαίνουν τα πράγμα στου διεστραμμένου ανθρώπου τη βουλή.

Αναπόδραστα, γι’ αυτό, μας προέκυψε η τελευταία, ως «κορυφαία» ή, αληθινά, τραγική.

Αυτή που προ ολίγου χρόνου στο Κολυμπάρι έγινε, για να επιτρέψει στο διάβολο να αιματοκυλήσει τη γη.

Ναι, καθώς, στην τάχα, αγία Σύνοδο, -λέγε, ιεροπρεπέστερα-, του αφεντικού τη συμμάζωξη, αντί να αναθεωρηθεί η «υποβόσκουσα» πλάνη, προχώρησαν οι αθεόφοβοι στην πλήρη άρνηση της εν Χριστώ Αποκαλύψεως, στο ξεθεμελίωμα της εν αγίω Πνεύματι ζωής.

…Τούτο, λοιπόν, το ανοσιούργημα είναι που κάνει, τραγικά «κορυφαία», ως μοιραία, τη Σύνοδο στο Κολυμπάρι καθώς δεν άφησε τίποτα όρθιο από όσα άγια και ιερά παραλάβαμε.

Ξεθεμελίωσε, κυριολεκτικά, την Πίστη, άφησε την ύπαρξη χωρίς Πνοή!

Ήταν, βλέπετε και των θυρών κεκλεισμένων, καθώς μέσα ήταν μόνο οι χαρισματικοί – αντίχριστοι.

Πώς λοιπόν να επιτραπεί να «παρεισφρήσουν» πιστοί-απλοί-σαλοί;

Τι κρίμα! Κλειστό κλαμπ η Σύναξη-Σύνοδος της Εκκλησίας!

Μπορούσε, λοιπόν, να έχει θέση σε μια τέτοια δουλειά συμμάζωξη των «τεχνολόγων, ως αλόγων»-ραδιούργων, ο Χριστός;

Αυτόν θα ρωτούσαν ή το Άγιο Πνεύμα για το πώς θα κάνουν ένα τέτοιο αθεόφοβο- θεοστυγές έγκλημα που είχαν στήσει;»

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα