Προβολή του πολιτικού ντοκιμαντέρ Sicko του Michael Moore θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 5:30 μ.μ. στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.
Η ταινία παρουσιάζει την κατάσταση του συστήματος παροχής υγείας στις ΗΠΑ το 2007, ένα σύστημα που έχει ως κέντρο την παραγωγή κέρδους, κυριαρχούμενο από τις ιδιωτικές ασφάλειες και τις φαρμακοβιομηχανίες.
Γυρισμένο το 2007 το ντοκιμαντέρ περιγράφει την κατάσταση της πλήρως ιδιωτικοποιημένης υγείας στις ΗΠΑ, χωρίς κανένα κοινωνικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με τις τότε παροχές του κράτους πρόνοιας, που ίσχυαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στον Καναδά και στην Κούβα.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε συνδιοργάνωση του Συντονιστικού Ηρακλείου Για την Υγεία και της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Στόχος μας είναι το ντοκιμαντέρ να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση γύρω από τις καταλυτικές αλλαγές που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στη δομή, την οργάνωση και το προσωπικό του ΕΣΥ και την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας».