Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
26 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Προσωρινή λύση για τις καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων

Πρέπει να διαβάσετε

 Λύση στο «γρίφο» της καθαριότητας των σχολείων, μετά και την επαναλειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων από 1η Ιουνίου, δίδεται με νέα νομοθετική ρύθμιση, λίγο πριν χτυπήσει ξανά το σχολικό κουδούνι για τους μικρούς μαθητές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Νίκος Αγγελάκης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, αυξάνεται ο μισθός των καθαριστριών με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τετραπλασιάζεται ο αριθμός των αιθουσών για τις οποίες θα είναι υπεύθυνες για την καθαριότητά τους, ενώ θα εργάζονται και περισσότερες ώρες, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν λόγω του κορωνοϊού.

Οι νέες συνθήκες και τα αυξημένα μέτρα προστασίας απαιτούν διπλούς καθαρισμούς στα σχολεία, ωστόσο μετά και την ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου, σε επίπεδο δήμου Ηρακλείου οι αριθμοί δεν έβγαιναν.

Στο Δήμο Ηρακλείου λειτουργούν:
-101 νηπιαγωγεία,
-71 Δημοτικά,
-20 Γυμνάσια,
-26 Λύκεια.

Στην παρούσα φάση, απασχολούνται 41 μόνιμες καθαρίστριες, εκ των οποίων οι 14 έχουν μειωμένο ωράριο και 164 είναι με σύμβαση και εργάζονται μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, απογευματινές ώρες.

Η Κ.Υ.Α που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ουσιαστικά δίνει προσωρινή λύση στο εν λόγω ζήτημα, καθώς ισχύει μέχρι τις 12 Ιουνίου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και μέχρι τις 26 Ιουνίου για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκη το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και ανοίγουν ξανά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, οι καθαρίστριες για τα σχολεία του δήμου Ηρακλείου, θα είναι στις θέσεις τους.

Μάλιστα ήδη έχει ξεκινήσει και η διανομή αντισηπτικών, τόσο για τα δημοτικά όσο και για τα νηπιαγωγεία.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα