Προσωρινή λύση, προκειμένου η δίχρονη προσχολική αγωγή να εφαρμοστεί εντός χρονοδιαγράμματος βρήκε ο Δήμος Ηρακλείου, έως ότου εξασφαλιστούν οι λυόμενες αίθουσες από τις Κτιριακές Υποδομές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Αγγελάκης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λότζια παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κωνσταντίνου Θεοφάνους, του αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Νίκου Μανωλιτσάκη, του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Μαρίνου Παττακού και Γιώργου Βουρεξάκη αντίστοιχα, του Αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Αγγελάκη, του Πολιτικού Προϊσταμένου για τη Δημοτική Περιουσία του Δήμου Ηρακλείου Μανόλη Βασιλάκη και της Ευγενίας Στυλιανού, Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, αποφασίστηκε πως ΔΟΠΑΦΜΑΗ και Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα βρουν 32 αίθουσες που θα στεγάσουν προσωρινά τα παιδιά, στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής αγωγής, σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου και σε δημοτικά σχολεία.

Στη διάρκεια της συνάντησης πάντως, ο κ. Θοεφάνους αναθεώρησε προς τα κάτω των αριθμό των τετράχρονων που θα πρέπει να βρουν σχολική στέγη από τα 550 στα 400, μετά την ανακατανομή θέσεων.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία προσωρινή λύση, προκειμένου η δίχρονη προσχολική αγωγή να εφαρμοστεί από την αρχή του σχολικού έτους για τον Δήμο Ηρακλείου.

Παρόλα αυτά ο «αγώνας δρόμου» για την εξασφάλιση των λυόμενων αιθουσών από τις Κτιριακές Υποδομές συνεχίζεται, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο εν λόγω ζήτημα, έστω και το 2021.