Για το Πάσχα ετοιμάζονται τα αρτοποιεία του Ηρακλείου, με τους αρτοποιούς να καλούνται εν μέσω του κύματος των ανατιμήσεων των πρώτων υλών να… βγάλουν ποιοτικά και οικονομικά πασχαλινά αρτοσκευάσματα για να δελεάσουν τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με τον αρτοποιό και ιδιοκτήτη των καταστημάτων «Κρητικός Φούρνος Γεύσεις» Δημήτρη Νικολιδάκη, η τιμή του ψωμιού την τελευταία εβδομάδα έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο τα πασχαλινά φουρνίσματα απαιτούν πιο ακριβά υλικά, γεγονός που φέρνει μικρές αυξήσεις στις τιμές σε σχέση με πέρυσι, αφού οι αρτοποιοί έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες.
Οι φούρνοι της πόλης προετοιμάζονται αρχικά για την Μεγάλη Εβδομάδα και τα νηστίσιμα προϊόντα, με το κουλούρι Θεσσαλονίκης να κοστίζει φέτος από 0,60 έως 0,80 ευρώ.
Για τα καλιτσούνια και τα τσουρέκια οι πολίτες θα κληθούν φέτος να πληρώσουν ένα ευρώ παραπάνω ανά κιλό, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αφού οι τιμές στο αλεύρι πολυτελείας, το βούτυρο αλλά και τη μυζήθρα έχουν αυξηθεί.
Πρόκειται για μία αύξηση μικρότερη του 10%, σημείωσε ο κ. Νικολιδάκης, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως μια απάντηση στην ακρίβεια θα μπορούσε να είναι οι Κρητικές συνταγές. «Εμείς φέτος το ανεβατό καλιτσούνι μας το φτιάξαμε με μια Σητειακή συνταγή, μόνο με λάδι. Η Κρήτη έχει πάντα συνταγές να μας δώσει και οι οποίες φτιάχνονται με τοπικά προϊόντα που τιμούν και τον τόπο μας και όχι με τα ακριβά εισαγόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά.