Δευτέρα, 10 Μαρτίου, 2025
17.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Πότε θα αποκατασταθούν οι πεζόδρομοι μετά τα έργα για τις οπτικές ίνες

Πρέπει να διαβάσετε

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης των τομών που έγιναν σε κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης για την εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών.

Όπως έγραψε το Creta24, η εικόνα που παρουσίαζε η οδός Μιλάτου το Σαββατοκύριακο, προκάλεσε την αντίδραση των καταστηματαρχών του πεζόδρομου, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρόχειρα καλυμμένες τομές, στοιβαγμένες πλάκες, και επικίνδυνες τρύπες έξω από τα καταστήματά τους.

Μιλώντας στο Creta24, o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υποδομών & Βιώσιμης Κινητικότητας δ. Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης, ανέφερε πως το έργο αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών είναι σε εξέλιξη, αφορά σχεδόν στο σύνολο της πόλης και αναμένεται να διαρκέσει ένα ή δύο χρόνια ακόμα.

Όπως τόνισε ο ίδιος αναθέτουσα αρχή είναι το υπουργείο και ανάδοχος του έργου είναι μια εταιρεία που εκτελεί το έργο στο Ηράκλειο. «Ο δήμος Ηρακλείου το μόνο που κάνει είναι να δίνει την άδεια εκτέλεσης τομών και δεν έχει αρμοδιότητα επίβλεψης του έργου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών. Σε κάθε περίπτωση οι άδειες τομών δίνονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές, τις οποίες προσπαθούμε να τηρήσουμε με το ελάχιστο προσωπικό που έχουμε, κάνοντας μια σχετική επίβλεψη στα έργα τα οποία εκτελούνται», σημείωσε.

Ο κ. Σισαμάκης υπενθύμισε πως βρίσκεται ήδη σε ισχύ η κανονιστική διάταξη του δήμου Ηρακλείου για την αποκατάσταση των βλαβών που δημιουργούνται στο οδόστρωμα αλλά και στα πλακόστρωτα από διάφορες εργασίες και έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να γίνει πλήρης αποκατάσταση των πεζόδρομων.

Ο ίδιος δήλωσε πως όντως υπήρξε καθυστέρηση στην αποκατάσταση των συγκεκριμένων τομών, όμως αυτή ήταν δικαιολογημένη. «Μην ξεχνάμε ότι στο κέντρο της πόλης είχαμε πορείες, όπου με έγγραφό της η αστυνομία μας οδήγησε στο να μαζέψουμε και να σταματήσουμε τα έργα που εκτελούνται».

Ο κ. Σισαμάκης ανέφερε πως σήμερα, στους πεζόδρομους του κέντρου, μεταξύ των οποίων και στην οδό Μιλάτου, εκτελούνται εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση του έργου των οπτικών ινών. «Εκτιμούμε ότι αύριο ή μεθαύριο θα έχει ολοκληρωθεί και αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι να έχει γίνει μια σωστή αποκατάσταση ώστε να μην έχουμε επιπλέον προβλήματα το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα