52χρονος που έπεσε από ταράτσα, θάνατοι από κορωνοϊό

Θλίψη αλλά και προβληματισμό προκαλεί ο θάνατος του 48χρονου καθηγητή του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου, από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης ανέφερε πως ο 48χρονος νοσηλευόταν από τις 5 Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, όπου και κατέληξε. «Νοσηλευόταν μέχρι τα Χριστούγεννα στην ΜΕΘ κορωνοϊού, μετά κατέστη αρνητικό το τεστ οπότε εισήχθη στην κλινική κορωνοϊού. Όμως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά εξαρχής και στην πορεία είχαμε σοβαρές επιπλοκές, σοβαρά προβλήματα. Δεν μπόρεσε ποτέ, παρά το γεγονός ότι αρνητικοποιήθηκαν τα τεστ, να καταστήσει μια αναπνευστική επάρκεια. Παρέμενε στον αναπνευστήρα, για όλο το διάστημα, είχε γίνει τραχειοστομία, κατεστραμμένοι οι πνεύμονες του από τον κορωνοϊό και κατέληξε χθες το βράδυ με σηψαιμία και πολυοργανική ανεπάρκεια που ήταν μη αναστρέψιμη».

Σύμφωνα με τον κ. Κιούλπαλη, ο άτυχος 48ρονος δεν είχε προβλήματα υγείας. «Ήταν υγιής κατά τα άλλα, νόσησε από κορωνοϊό και νόσησε βαριά. Είναι από τις περιπτώσεις που πάντα λέγαμε ότι δεν είναι μια απλή ίωση, ακόμη και οι νέοι πρέπει να προσέχουν γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο ιός».

Μάλιστα, ο κ. Κιούλπαλης αποκάλυψε πως ήταν ανεμβολίαστος ωστόσο ο ίδιος το είχε μετανιώσει! «Ειδικά το πρώτο διάστημα που μπορούσαμε να επικοινωνούμε, το είχε μετανιώσει. Όταν τα προβλήματα άρχισαν να επιδεινώνονται και πλέον καταλάβαινε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά το είχε πει, ότι φοβόταν. Δεν ήταν αντιεμβολιαστής που είναι φανατικοί. Έχουμε νοσηλεύσει και τέτοιους και μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμη και στο κρεβάτι της ΜΕΘ έλεγαν ότι δεν χρειάζονται εμβόλια. Έλεγαν ότι δεν τους προστατεύουν οπότε καλά έκαναν και δεν το έκαναν. Ο συγκεκριμένος είχε καταλάβει ότι τα πράγματα δεν εξελισσόταν καλά γιατί μιλάμε για μια μακροχρόνια νοσηλεία. Από τις 5 Νοεμβρίου ήταν στην ΜΕΘ».