Καλλιτέχνες του Ηρακλείου, έχουν συστρατευθεί σε μια κοινή προσπάθεια και εδώ και αρκετούς μήνες, μαγειρεύουν για να μη μείνει «κανένας χωρίς φαγητό», αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η Βάλια Ειρηναίου, ο Στράτος Κουμπάς και ο Μάνος Μακρόπουλος εξήγησαν πως  η νέα «κανονικότητα» στην οποία έχουμε όλοι συνηθίσει, κρύβει και… δυσάρεστες εκπλήξεις.

«Για εμάς είναι απότομο. Θα σταματήσουμε να μαγειρεύουμε δυστυχώς γιατί οι οικονομικοί λόγοι, το ρεύμα, οι βενζίνες καθώς είμαστε χωρίς δουλειά, μας ζορίζουν οικονομικά. Παλέψαμε και προσπαθήσαμε τόσο καιρό και συμβάλαμε στα πάντα, τώρα όμως δυσκολευόμαστε για το μαγείρεμα. Η ομάδα όμως δεν σταματάει» εξήγησε η Βάλια.

Ο Μάνος διευκρίνισε, πως δεν θα μαγειρεύουν πλέον κάθε μέρα όμως κάθε 10-15 ημέρες θα δίνουν τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Ο Στράτος, μίλησε για την αποθήκη στην οποία βρίσκονται τα πράγματα της ομάδας και εκεί θα δίνουν ραντεβού με τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει ενώ η Βάλια πρόσθεσε πως τα τρόφιμα, μπορούν οι πολίτες να τα πηγαίνουν στην αποθήκη που βρίσκεται στο Μασταμπά ή να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους μέσω του Facebook. «Καλούμε τον κόσμο να μην μας ξεχνάει, χθες μοιράσαμε φαγητό για 15 ημέρες».

Κλείνοντας, ο Μάνος ανέφερε πως αρκετός κόσμος και επιχειρήσεις, έχουν σταθεί στο πλάι τους, γι’ αυτό και συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα τους και ας μην μαγειρεύουν κάθε μέρα.