Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, 2025
17.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Ημερίδα με θέμα «Η άλλη πλευρά της ιστορίας – Δράστες σε διαδικασία αλλαγής»

Πρέπει να διαβάσετε

Την αναγκαιότητα σωστής αντιμετώπισης του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας τόσο για τα θύματα όσο και τους θύτες, από την Πολιτεία, την Αστυνομία, τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή μαζί τους, τις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και την ίδια την κοινωνία που οφείλει να σταθεί αυτοκριτικά σε στάσεις ζωής και στερεότυπα για τη θέση του άνδρα, κατέδειξε, μεταξύ άλλων, η ιδιαίτερα γόνιμη ημερίδα που οργάνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου για τα αποτελέσματα του Έργου «OSSPC-Η άλλη πλευρά της ιστορίας: Δράστες σε διαδικασία αλλαγής».

«Να χτίσουμε ένα πλαίσιο προστασίας για τη γυναίκα σε όλη του την έκταση, που θα προσδιορίζεται με τη φράση “Μηδενική ανοχή στη βία”. Μέσα από αυτήν την αντίληψη, δεν έχουμε δικαίωμα να αγνοήσουμε εκείνον τον άνδρα που σήμερα αποδέχεται να γυρίσει σελίδα στη ζωή του, αποδέχεται τη βαρύτητα των πράξεών του και αναζητά τρόπους για να πετάξει το πέπλο του βάναυσου και εγωιστικού χαρακτήρα του υπογράμμισε η πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Μαίρη Παχιαδάκη καλωσορίζοντας τους πολυπληθείς συμμετέχοντες, δια ζώσης και διαδικτυακά. Τα πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα από το πεδίο, τη δυναμική νέων προσεγγίσεων καθώς και τα προγράμματα διαχείρισης δραστών αλλά και τον ρόλο των επαγγελματιών στο πεδίο, παρουσίασε η ψυχολόγος και υπεύθυνη του Προγράμματος διαχείρισης θυτών κα. Σοφία Θανασούλα η οποία επισήμανε ότι «το πλαίσιο διαχείρισης θυτών χρειάζεται να συμπεριλαμβάνει και τη συνεργασία των στελεχών που δεν διαχειρίζονται μόνο θύτες αλλά και θύματα ενώ κρίσιμη είναι η ανάγκη αμοιβαίας εκπαίδευσης».

Στις περιφερειακές πολιτικές συνεργασίας φορέων-Στρατηγικές και αποτελέσματα-Διασύνδεση και συνεργασία στελεχών και φορέων για την αποτελεσματική διαχείριση ανδρών δραστών βίας κατά των γυναικών αναφέρθηκε η διαχειρίστρια του European Knowledge Spot κα. Ρεγγίνα Καλοδίκη ενώ η ιδιαίτερα παραγωγική ημερίδα ολοκληρώθηκε με τα αποτελέσματα αλλά και τον αντίκτυπο της διαχείρισης των δραστών, από την κα. Θανασούλα και τον Συντονιστή Έργων του Συνδέσμου κ. Νίκο Σπετσίδη.

Ιδιαίτερα καίριες τοποθετήσεις έγιναν από: Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, την Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών-Υπεύθυνη για την Ενδοοικογενειακή βία κα. Θεοδώρα Μανιώτη, την Αστυνόμο Β’ κα. Αγγελική Μπερνιδάκη-προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Δ/νσης Αστυνομίας Ηρακλείου, τον Γεν. Δ/ντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπύρο Επιτροπάκη αλλά και εκπρόσωπους εμπλεκόμενων Φορέων. Στην ημερίδα το παρών έδωσαν επίσης ο Υποδιοικητής της Δ/νσης Αστυνομίας Ηρακλείου κ. Μανώλης Παπαδάκης, ο Διοικητής του Τμήματος της Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου κ. Ευάγγελος Γαργανουράκης, το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ Κώστας Κουτρουμπής, εκπρόσωποι Φορέων και Υπηρεσιών.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα