Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
15.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο-εστίαση: «Τα βρίσκουν» οι παρατάξεις για τα μέτρα στήριξης

Πρέπει να διαβάσετε

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που θα πρέπει να ληφθούν για τους επιχειρηματίες στον τομέα της εστίασης που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 η αρμόδια αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, η δημοτική αρχή πρότεινε τη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τους κοινόχρηστους χώρους από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, οπότε και επαναλειτουργεί ο κλάδος, μέχρι και τέλος του χρόνου. Επίσης πρότεινε την αύξηση των κοινοχρήστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα όπου επιτρέπεται και μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών και σε αυτή την περίπτωση.

Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις φαίνεται να βλέπουν θετικά τις προτάσεις της δημοτικής αρχής, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα