Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
22.3 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Έρχονται νέες αυξήσεις στη ΔΕΥΑΗ – Ακριβότερο το νερό από 1η Ιανουαρίου

Πρέπει να διαβάσετε

Μετά τις ανατιμήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης και τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, έρχεται νέα αύξηση «φωτιά» στους λογαριασμούς του… νερού.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης εξήγησε πως βάσει τις ΚΥΑ που δημοσιεύτηκαν το 2017, κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνονται αναπροσαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες. «Αυτή τη στιγμή όλοι ξέρουμε τι μεγάλες αυξήσεις έχουμε από τη ΔΕΗ, είχαμε υποσχέσεις από την κεντρική κυβέρνηση, ότι θα είχαμε κάποιες μειώσεις, δεν έγινε τίποτα ακόμη. Οπότε θα γίνει μια αύξηση 20 – 25% περίπου, που θα το δούμε από το Γενάρη και μετά, θα αλλάξει όλο το πλαίσιο, θα έχουμε ένα πάγιο κάθε μήνα και από το πρώτο κυβικό θα γίνεται η χρέωση, όσο καταναλώνει ο καθένας, θα πληρώνει».

Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, αρκετοί πολίτες δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ως προς την ΔΕΥΑΗ, με αποτέλεσμα τα χρέη των δημοτών να φτάνουν τα 14 εκ. ευρώ! «Είναι πολύς κόσμος, ο οποίος δεν πληρώνει, το ξεχνάει. Υπήρχε μια ελαστική πολιτική τα προηγούμενα χρόνια, όμως αφαιρούνται τα υδρόμετρα εκείνων που  έχουν να πληρώσουν πάνω από 2 – 3 χρόνια. Κάποιοι πραγματικά το ξεχνούν. Ο λαϊκός κόσμος όμως έρχεται και λέει ότι δεν του ήρθε ο λογαριασμός ή καθυστέρησε μια μέρα και ψάχνει να βρει λύσεις».

Πρόσθεσε δε, πως πλέον η ΔΕΥΑΗ έχει συστήματα όπου οι πολίτες μπορούν να λάβουν μηνύματα στο κινητό τους, ότι έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν το λογαριασμό τους. Ωστόσο ξεκαθάρισε, πως σε περίπτωση αφαίρεσης υδρόμετρου, οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό 50 ευρώ για να επανατοποθετηθεί αμέσως.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει νέο σύστημα από την ΔΕΥΑΗ όπου θα μπορεί ο εκάστοτε πολίτης online να αναφέρει τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα