Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
24.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Έμπαιναν σε σπίτια και καταστήματα και «ξάφριζαν» τσάντες και κοσμήματα

Πρέπει να διαβάσετε

Λίγο μετά που έκλεψαν από ένα σπίτι μια γυναικεία τσάντα, αλλά έγιναν αντιληπτοί, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ τρεις Ρομά (μια γυναίκα δύο άντρες) το μεσημέρι της Παρασκευής.

Για τους δράστες δόθηκαν τα χαρακτηριστικά τους και εντοπίστηκαν σε απόσταση 100 μέτρων από τους δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει ακόμα τρεις κλοπές, κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης, ενώ αναζητείται κι ένας συνεργός τους.

Οι κλοπές αφορούν σε ένα εμπορικό κατάστημα του Ηρακλείου από το οποίο αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε περίπου 500 ευρω, ένα εργαστήριο αγιογραφίας από όπου αφαίρεσαν μια τσάντα με 1000 ευρω και μια μονοκατοικία από όπου πήραν κοσμήματα, η αξία των οποίων δεν έχει υπολογστεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

H ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, προχθές (04.05.2023) στο Ηράκλειο τρείς ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα), από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηράκλειου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα ημεδαπού, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές (04.05.2023) το πρωί οι τρείς ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα) αφαίρεσαν από οικία τσάντα ημεδαπής η οποία περιείχε χρηματικό πόσο και προσωπικά αντικείμενα, έγιναν όμως αντιληπτοί και αφού αναζητήθηκαν άμεσα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας. Τσάντα και χρηματικό ποσό βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί που συνελήφθησαν μαζί με έτερο ημεδαπό, είχαν διαπράξει τρεις επιπλέον κλοπές σε χώρους εργασίας με τη μέθοδο της απασχόλησης και σε οικία κατά το χρονικό διάστημα από 13.04.2023 έως και 29.04.2023, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.560 ευρώ, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα