«Ο δήμος Ηρακλείου θα σταθεί και πάλι δίπλα στους καταστηματάρχες της εστίασης σε ότι χρειαστούν». Αυτό δήλωσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη, με αφορμή τη συνάντηση που θα έχει με τον σύνδεσμο των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης Ηρακλείου το πρωί της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε η κ. Καναβάκη ήδη ο δήμος Ηρακλείου έχει δείξει τη στήριξη του με τις μειώσεις και για το 2020 αλλά και για το 2021.

«Είναι γνωστό πως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαλλάσσονται από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά με απόφαση της κυβέρνησης. Ήδη έχουμε πάρει απόφαση για οριζόντια μείωση των τελών αυτών για το 2021 κατά 50%. Θα ακούσουμε με προσοχή τους καταστηματάρχες και όπως μπορούμε θα τους στηρίξουμε τώρα που φαίνεται πως πηγαίνουμε προς το άνοιγμα της εστίασης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ Καναβάκη.

Η συνάντηση ζητήθηκε από τον σύνδεσμο των καταστηματαρχών ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αυτό που θα συζητηθεί μεταξύ άλλων θα είναι και η δυνατότητα χρήσης μεγαλύτερων εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων καθώς όπως όλα δείχνουν η εστίαση σε αυτή τη φάση θα ανοίξει μόνο με εξωτερικούς χώρους.