Παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και ΕΛΜΕ Ηρακλείου, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, με αφορμή την ημέρα ψήφισης του οικονομικού προϋπολογισμού.
Μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και πρόβλεψη δαπανών για την αντιμετώπιση της πανδημίας τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και παροχής σύνδεσης ίντερνετ κλπ. σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Αναλυτικά τα αιτήματα τους:
· Αύξηση δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
· Αύξηση δαπανών για την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.
· Πρόβλεψη δαπανών για την αντιμετώπιση της πανδημίας τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και παροχής σύνδεσης ίντερνετ κλπ. σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
· Πρόβλεψη δαπανών για επαναλειτουργία των σχολείων με όρους και προϋποθέσεις διασφάλισης της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών (μείωση μαθητών στα τμήματα με ανώτερο όριο τους 15 και 1 παιδί ανά θρανίο, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, μείωση μαθητών στα μέσα μεταφοράς από και προς τα σχολείο στο 50%, δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές).