Ηράκλειο: Από τα τριψήφια κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε… μονοψήφιους αριθμούς

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης σημείωσε πως κατά την τελευταία μέτρηση που έγινε πριν το τελευταίο self test την Δευτέρα και την Τρίτη, υπήρξαν 36 μαθητές θετικοί στον κορωνοϊό και 4 εκπαιδευτικοί σε 24 διαφορετικά σχολεία. Σήμερα οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον ιό ήταν μόλις 8! «Είναι ενδεικτικό το νούμερο, καθώς μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε νούμερα της τάξεως των 100 κρουσμάτων σε μαθητές και περίπου 20 σε εκπαιδευτικούς». 

Πρόσθεσε δε, πως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει οι πολίτες να εφησυχάσουν και να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί παρόλο που τα κρούσματα έχουν μειωθεί πολύ. Αύριο είναι η τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα, κλείνουμε και ανοίγουμε λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, ξανά Τρίτη 3 Μαΐου, οπότε αυτή η περίοδος είναι μια περίοδος που την έχουν ανάγκη οι μαθητές και οι γονείς τους ώστε να ζήσουν λίγο τις παλιές ημέρες».

Ο κ. Μπελαδάκης αναφέρθηκε στην απόφαση που ελήφθη, τα παιδιά να γυρίσουν από τις διακοπές του Πάσχα χωρίς τη διενέργεια self test λέγοντας, πως αν λάβει κανείς υπόψη του τα νούμερα των κρουσμάτων σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε κατά κάποιο τρόπο από την δύσκολη περίοδο. «Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν κάνουμε τα τεστ, δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να μην αερίζουμε τις αίθουσες και να πλένουμε τα χέρια μας όπως πρέπει. Όλα αυτά θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε γιατί έχουμε συνηθίσει και πρέπει να τα τηρούμε ανεξάρτητα από τον κορωνοϊό».

Κλείνοντας, ο κ. Μπελαδάκης διευκρίνισε πως φέτος η σχολική χρονιά τελειώνει στις 15 Ιουνίου ενώ πρόσθεσε πως αναμένουν όλες οι Διευθύνσεις, αν έρθουν νεότερες οδηγίες. «Σε κάθε περίπτωση έχουμε μάθει και το αποδείξαμε ότι σε δύσκολες περιόδους και εποχές όταν η πανδημία ήταν στα ύψη ότι κρατούσαμε τον ιό έξω από τα σχολεία. Ήταν άψογοι οι μαθητές, έδειξαν υψηλό επαγγελματικό επίπεδο οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς συνεργάστηκαν οπότε όλα αυτά θα μας ακολουθούν το επόμενο διάστημα και θα φροντίσουμε να είμαστε σε ετοιμότητα». 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα