Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Αγιασμός στα γραφεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης

Πρέπει να διαβάσετε

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Ηρακλείου, παρουσία πλήθος κόσμου και τοπικών φορέων.

Συγκεκριμένα, ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο ενώ αμέσως μετά, η Διεύθυνση έκοψε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της. 

Μιλώντας στο Creta24, η Γενική Διευθύντρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Διευθύντρια στην Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμαλία Παπαδάκη – Μυρωνάκη, ανέφερε πως από το 2011 που λειτουργεί το γραφείο, κύριος γνώμονας ήταν η προσφορά στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους. 

«Έχω γνωρίσει ανθρώπους επαγγελματίες, επιστήμονες, ιερωμένους σε όλη την Κρήτη. Παιδιά που ξεκίνησαν από το Δημοτικό και πλέον έχουν πάρει ελληνική ιθαγένεια, όλο αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό γι’αυτούς τους ανθρώπους» τόνισε η ίδια.

Όπως τόνισε η κα. Παπαδάκη – Μυρωνάκη, ο αγιασμός που πραγματοποιήθηκε σήμερα ήταν «μια αγκαλιά για όλες τις θρησκείες του κόσμου». «Πολλοί άνθρωποι μας αγκάλιασαν και τους αγκαλιάζουμε καθώς όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, η ορθόδοξη θρησκεία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους».

Εξήγησε δε, πως η συγκεκριμένη υπηρεσία ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μεταναστεύσης απευθύνεται σε όλη την Κρήτη.

«Για εμάς δεν είναι ξένοι αλλά αδέλφια μας»

Συγκλονιστικός ήταν στα όσα ανέφερε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, μιλώντας στο Creta24.

«Ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση των ανθρώπων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του τμήματος Μετανάστευσης, τους επισκέφθηκα σήμερα για να τους δω και να τους ευχαριστήσω για τα έργα τους. Για την ανοιχτή τους αγκαλιά, για τους ανθρώπους εκείνους που έρχονται από ξένους τόπους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, σημείωσε πως δεν πρόκειται για «ξένους ανθρώπους αλλά αδέλφια μας. «Αναζητούν μια καλύτερη ζωή και γι’ αυτό έφτασαν στον τόπο μας. Ο ορθόδοξος πολιτισμός, επιβάλλει την ανοιχτή μας αγκαλιά και την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών. Το έργο που είδα να γίνεται εδώ πράξη, είναι έργο αγάπης και ζωής. Μια σχέση που φανερώνει ένα πρόσωπο που έχουμε και πολλές φορές δεν βγαίνει προς τα έξω. Ένα πρόσωπο ανοιχτών και καλόκαρδων ανθρώπων που πάντα κάνουν στους άλλους, αυτό που θέλουν να γίνεται και γι’ αυτούς».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα