Μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα ο δήμος Ηρακλείου στοχεύει να έχει ολοκληρώσει μία μεγάλη παρέμβαση καθαριότητας σε όλα τα κοιμητήρια που υπάρχουν στα γεωγραφικά όρια του δήμου, 37 τον αριθμό.

Εικόνες από το κοιμητήριο στον Άγιο Μύρωνα:

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και την Μαρία Μπινιχάκη, ήδη έχουν καθαριστεί και εξωραϊστεί 10 κοιμητήρια σε χωριά των πρώην δήμων Παλιανής και Γοργολαΐνη και θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις στα υπόλοιπα κοιμητήρια τόσο σε χωριά όσο και εντός της πόλης.

Το κοιμητήριο στο Πετροκέφαλο:

Το Creta24 βρέθηκε στα κοιμητήρια Πυργού, Αγίου Μύρωνα, Άνω και Κάτω Ασιτών και Πετροκέφαλου, όπου οι εργασίες καθαριότητας έχουν ολοκληρωθεί.

Εικόνες από το κοιμητήριο Πυργού:

«Είναι μία δράση που γίνεται όχι μόνο από εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας αλλά και από εργαζόμενους στο πράσινο και την υπηρεσία κοιμητηρίων του δήμου που συντονίζουμε εμείς. Θεωρούμε χρέος μας να τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων που έχουν φύγει από κοντά μας. Στόχος μας είναι μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την παρέμβαση», δήλωσε ο κ Κώστας Βαρδαβάς.

Εικόνες από το κοιμητήριο στις Άνω Ασίτες:

Το κοιμητήριο στις Κάτω Ασίτες:

Η υπηρεσία καθαριότητας συνεχίζει επίσης τις δράσεις καθαριότητας ανά συνοικία κάθε Σάββατο.

Ο κ. Βαρδαβάς αναφέρθηκε ακόμη και στα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Υπηρεσία Καθαριότητας με αρκετούς εργαζόμενους να μπαίνουν σε καραντίνα.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Βαρδαβάς ο δήμαρχος Ηρακλείου έχει ζητήσει ήδη την γρηγορότερη πρόσβαση των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων στους εμβολιασμούς.

«Είχαμε 20 περίπου κρούσματα όμως ήταν και οι στενές επαφές τους που είχαν βγει εκτός υπηρεσίας κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος. Φτάσαμε σε ένα οριακό επίπεδο όμως καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και για αυτό πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο δήμος Ηρακλείου και ο δήμαρχος έχουν ζητήσει από την πολιτεία οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας να έχουν γρηγορότερη πρόσβαση στα εμβόλια όπως γίνεται με άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι καθηγητές», δήλωσε ο κ Βαρδαβάς στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1.