Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
18.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

ΗΠΑ: Έπιασαν αλιγάτορα «τέρας» 360 κιλών μετά απο 7 ολόκληρες ώρες – «Θυμίζει…δεινόσαυρο»

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας τεράστιος αλιγάτορας έχει καταρρίψει νέο ρεκόρ μεγέθους στο Μισισιπή και έχει χαρακτηριστεί ως «εφιαλτικό υλικό» στα social media. Έχει μήκος πάνω από 4 μέτρα και ζυγίζει τουλάχιστον 362 κιλά.

«Συνελήφθη» από μια ομάδα κυνηγών, οι οποίοι έβγαλαν το τεράστιο ερπετό έξω από τον ποταμό Yazoo το Σάββατο, ως μέρος μιας πρωτοβουλίας για να μειώσουν τους αριθμούς των ερπετών στο Μισισιπή. Επιτρέπεται στους ανθρώπους να κυνηγούν αλιγάτορες σε συγκεκριμένες ώρες, αλλά το εξαιρετικά μεγάλο δείγμα ήταν ένα ιδιαίτερο εύρημα για τους κυνηγούς με το συνολικό του μήκος να προκαλεί σοκ.

Mόνον η περίμετρος της κοιλιάς του είναι 167 εκατοστά ενώ η ουρά του έχει πάχος 118 εκατοστά, σύμφωνα με το Υπουργείο Άγριας Ζωής, Αλιείας και Πάρκων του Μισισιπή – μέγεθος που «σπάει» κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Το «τέρας» πιάστηκε από τους κυνηγούς Τάνερ Γουάιτ, Ντον Γουντς, Γουίλ Τόμας και Τζόι Κλαρκ, οι οποίοι πέρασαν επτά «ψυχικά εξαντλητικές» ώρες για να αιχμαλωτίσουν το ζώο.

 

Μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας του «θηρίου» στο Facebook, πολλοί εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για το μέγεθός του. Μια γυναίκα έγραψε: «Υλικό για εφιάλτη» και ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Είναι τέρας».

Ένας τρίτος είπε: «Συγχαρητήρια, αυτός είναι ένας πραγματικός δεινόσαυρος! Έπρεπε να είναι εντυπωσιακός σίγουρα» Ένας άλλος σχολίασε: «Ω Θεέ μου.. τι τέρας! Μεγαλώνει στο Μισισιπή! Συγχαρητήρια για το εκπληκτικό αλίευμα».

Ο Ντον είπε στη Mirror: «Τον σημαδέψαμε οκτώ ή εννέα φορές και συνέχιζε να διαφεύγει. Κατέβαινε, καθόταν και μετά συνέχιζε. Συνέχιζε να πηγαίνει κάτω από κορμούς. Ήξερε τι έκανε. Το τρελό είναι ότι έμεινε στο ίδιο σημείο».

 

Ο Ντον και οι φίλοι του έπιασαν τον τεράστιο αλιγάτορα στις 26 Αυγούστου, τη δεύτερη μέρα της δημόσιας περιόδου κυνηγιού αλιγάτορα του Μισισιπή, η οποία διαρκεί μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Το κράτος ρυθμίζει το κυνήγι του ερπετού από το 2005 για τη σωστή διαχείριση και διατήρηση του πληθυσμού τους.

Επιτρέπει στους αλιγάτορες να αναπαράγονται, να φωλιάζουν και να μεγαλώνουν τους απογόνους τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν είναι πιο δραστήριοι.

Για να πιάσουν τα ζώα κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, οι άνθρωποι χρειάζονται μία από τις 920 ειδικές άδειες ανά εποχή από το Τμήμα Άγριας Ζωής, Αλιείας και Πάρκων. Οι προσπάθειες διατήρησης στο νότο ήταν καρποφόρες και οδήγησαν σε έναν σταθερό πλέον πληθυσμό ερπετών που επιτρέπει περιορισμένο και ελεγχόμενο κυνήγι.

ΠηγήNewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα