Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
18.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ινδονησία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών – Κατηγορούν τον απερχόμενο πρόεδρο για νεποτισμό

Πρέπει να διαβάσετε

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία στην Τζακάρτα, αφού οι σύμμαχοι του Ινδονήσιου απερχόμενου προέδρου Τζόκο Ουιντόντο επιχείρησαν να τροποποιήσουν τους εκλογικούς κανόνες κάτι που, σύμφωνα με τους επικριτές του, θα άνοιγε τον δρόμο για τη δημιουργία μιας «πολιτικής δυναστείας» στη χώρα.

Το Κοινοβούλιο επρόκειτο να ακυρώσει σήμερα την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που αφορούσε την ηλικία των υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές. Με βάση την απόφαση αυτήν ο νεότερος γιος του Ουιντόντο, ο Καεσάνγκ Πανγκεράπ, 29 ετών, δεν είχε το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα.

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν έξω από το Κοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρός του ανακοίνωσε ότι η προτεινόμενη αναθεώρηση του εκλογικού νόμου εγκαταλείπεται, τουλάχιστον για αυτές τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο. «Αποφασίστηκε επισήμως ότι η αναθεώρηση του νόμου για τις περιφερειακές εκλογές δεν μπορεί να γίνει. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή αναθεώρηση ματαιώνεται» είπε στους δημοσιογράφους ο Σούφμι Ντάσκο Αχμάντ.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και φώναζαν συνθήματα κατά του Ουιντόντο, ο οποίος θα αποχωρήσει από το αξίωμά του τον Οκτώβριο. Νέος πρόεδρος της Ινδονησίας έχει εκλεγεί από τον Φεβρουάριο ο νυν υπουργός Άμυνας Πραμπόβο Σουμπιάντο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα