Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
23.9 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ιμάμης Πακιστανών στο Creta24: «Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στο Τυμπάκι»

Πρέπει να διαβάσετε

«Εμείς θέλουμε να ζούμε ειρηνικά στην περιοχή και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όπως κάνουμε εδώ και δέκα χρόνια».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Creta24, ο ιμάμης των μουσουλμάνων στο Τυμπάκι και ο βοηθός του έξω από το χώρο προσευχής που το βράδυ της Τετάρτης έγινε στόχος μιας ομάδας νεαρών.

Τα σημάδια από τις πέτρες και τα ξύλα που πέταξαν οι νεαροί που αποκόπηκαν από την συγκέντρωση που ήταν σε εξέλιξη στο Τυμπάκι, είναι εμφανή στο κτίριο όπου εδώ και πέντε χρόνια στεγάζεται ο χώρος προσευχής των μουσουλμάνων. Μάλιστα όπως ανέφερε κάτοικος διπλανού σπιτιού, ποτέ δεν έχουν ενοχλήσει τη γειτονιά.

«Εμείς ζούμε εδώ και δέκα χρόνια στην περιοχή και εργαζόμαστε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε ειρηνικά. Αυτά που έγιναν πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας και να συνεχίζουμε τη δουλειά μας» ανέφερε μιλώντας στο Creta24, ο Μπιζαρέτ Μιόν.

Στο Τυμπάκι πάντως σπάνια βλέπεις τις τελευταίες μέρες κάποιον Πακιστανό να κυκλοφορεί στους δρόμους. Όπως ανέφερε ο ιμάμης τους πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται και σκέφτονται να εγκαταλείψουν την περιοχή. Μάλιστα το βράδυ της Τετάρτης εκτός από το τζαμί στόχος έγιναν και καταστήματα που ανήκουν σε Πακιστανούς όπως ένα κουρείο αλλά και δύο ακόμα καταστήματα.

«Εμείς μιλήσαμε με την αστυνομία και προσπαθούμε να εντοπίσουμε το άτομο που προκάλεσε το πρόβλημα στο συσκευαστήριο με πριν μερικές μέρες. Δεν πείραξε την γυναίκα αλλά τσακώθηκε μαζί της για θέμα δουλειάς. Εμείς είπαμε με την αστυνομία πως θα λέμε πάντα πoιοι είναι εκείνοι που δημιουργούν προβλήματα γιατί θέλουμε να ζούμε ήρεμα εδώ» δήλωσε στο Creta24, o ιμάμης και ο βοηθός του.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα