Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Άικο πιάνει δουλειά στον Ερυθρό Σταυρό – Αλλαγές στον «Θρόνο των Χρυσανθέμων»

Πρέπει να διαβάσετε

Η πριγκίπισσα Άικο, το μοναχοπαίδι του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, θα αρχίσει να εργάζεται στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό τον Απρίλιο μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Ενώ οι λεπτομέρειες του νέου της ρόλου είναι ασαφείς, θα συνεχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις της με την αυτοκρατορική οικογένεια.

Η 22χρονη πριγκίπισσα δεν βρίσκεται στη σειρά διαδοχής καθώς η ιαπωνική νομοθεσία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να ανεβαίνουν στον θρόνο. Η «Χώρα των Χρυσανθέμων» έχει την παλαιότερη συνεχιζόμενη κληρονομική μοναρχία στον κόσμο.

Σε δήλωσή της, η πριγκίπισσα Άικο είπε ότι «είχε πάντα ενδιαφέρον» για τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ο νέος εργοδότης της πρόσθεσε ότι θέλει «να κάνει σχολαστικές προετοιμασίες ώστε η πριγκίπισσα να είναι σε θέση να εργαστεί άνετα». Η οργάνωση έχει στενούς δεσμούς με την αυτοκρατορική οικογένεια, με προηγούμενες αυτοκράτειρες να έχουν υπηρετήσει επίσης ως επίτιμοι πρόεδροι.

Τον Οκτώβριο, η πριγκίπισσα Άικο επισκέφτηκε την οργάνωση με τους γονείς της για να παρακολουθήσει μια έκθεση σχετικά με τη δράση της μετά τον σεισμό του Τόκιο το 1923. Τα τελευταία χρόνια, έχει εκφράσει επίσης τη συμπάθειά της στα θύματα και τους επιζώντες από φυσικές καταστροφές στην Ιαπωνία.

H σειρά διαδοχής στον ιαπωνικό θρόνοBBC

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελευταίο έτος σπουδών της στη Σχολή Γραμμάτων του Πανεπιστημίου Gakushuin, με κατεύθυνση στην Ιαπωνική γλώσσα και λογοτεχνία. Η πριγκίπισσα χαίρει γενικής εκτίμησης από το ιαπωνικό κοινό, πολλοί από τους οποίους καλωσόρισαν τον νέο της ρόλο.

Η μητέρα της πριγκίπισσας, αυτοκράτειρα Mασάκο, είναι γνωστή ως πριγκίπισσα και αυτοκράτειρα «καριέρας» στην Ιαπωνία. Με σπουδές στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη, είναι πρώην διπλωμάτης που μιλά άπταιστα πολλές γλώσσες. Το 1993, έγινε μόνο η δεύτερη κοινή θνητή, μετά την πρώην αυτοκράτειρα Mισίκο, που παντρεύτηκε τον πρώτο στη σειρά διαδοχής για τον ιαπωνικό θρόνο. Αλλά μόλις παντρεύτηκε, οι εικασίες μαίνονταν για το αν και πότε θα αποκτούσε άνδρα κληρονόμο.

Η γέννηση της πριγκίπισσας Άικο το 2001 γιορτάστηκε, αλλά δεν έλυσε το ζήτημα της διαδοχής. Στη συνέχεια, η ιαπωνική κυβέρνηση άρχισε να συζητά εάν έπρεπε να αλλάξει ο νόμος για να επιτρέψει στις γυναίκες να ανέβουν στο θρόνο. Πέντε χρόνια αργότερα, ο μικρότερος αδερφός του αυτοκράτορα Ναρουχίτο καλωσόρισε ένα αγοράκι, τον πρίγκιπα Χισαχίτο, και αποτράπηκε η κρίση διαδοχής.

Αλλά η πίεση στην τότε πριγκίπισσα Mασάκο ήταν εμφανής καθώς εξαφανίστηκε από το κοινό για περισσότερο από μια δεκαετία. Το 2004, ο τότε διάδοχος του θρόνου Ναρουχίτο είπε στους δημοσιογράφους με ασυνήθιστα έντονη γλώσσα ότι η σύζυγός του είχε «εξαντληθεί πλήρως» προσπαθώντας να προσαρμοστεί στη ζωή του παλατιού. Το παλάτι ανακοίνωσε τότε ότι η πριγκίπισσα έπασχε από μια «διαταραχή προσαρμογής», σε μία έμμεση αναφορά στην κατάθλιψη οπως σχολίασαν τότε.

Τα τελευταία χρόνια, η οικογένεια του πρίγκιπα Χισαχίτο, ο οποίος είναι δεύτερος στη σειρά του θρόνου μετά τον πατέρα του, έχει προσελκύσει μεγάλη κάλυψη από τα ιαπωνικά ταμπλόιντ. Η μεγαλύτερη αδερφή του, πρώην πριγκίπισσα Μάκο, παντρεύτηκε έναν κοινό θνητό, τον Κέι Κομούρο, και μετακόμισε στις ΗΠΑ αφού άφησε την αυτοκρατορική οικογένεια.

Μια υποτιθέμενη χρηματική διαμάχη μεταξύ της μητέρας του και του πρώην αρραβωνιαστικού της, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μητέρα και γιος δεν είχαν αποπληρώσει ένα χρέος που όφειλαν, σχεδόν απείλησε τον γάμο τους καθώς η δημόσια αντίληψη για το ζευγάρι είχε κλονιστεί.

Τα φώτα της δημοσιότητας στην οικογένεια Aκισίνο σημαίνει ότι τα τοπικά μέσα κάνουν συχνά συγκρίσεις ανάμεσα στις πριγκίπισσες. Όταν η πριγκίπισσα Άικo ρωτήθηκε για τον γάμο της εξαδέρφης της Μάκο το 2022, είπε: «Για μένα, ο γάμος φαίνεται ακόμα πολύ μακρινός και δεν το έχω σκεφτεί πραγματικά. Δε

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα