Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ρεθύμνου μεγάλη θλίψη.
Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε τη κρητική παράδοση με τον καλύτερο τρόπο.Ήταν η ψυχή της διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων που συχνά απολάμβαναν ευρείας δημοσιότητας από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ αφού ταξίδευε με τις ομάδες του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει ομογένεια, προβάλλοντας το νησί.
Παρ’ ότι επαγγελματικά δραστηριοποιούνταν στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων,το πάθος του ήταν να υπηρετεί τον τόπο του και την παράδοση του,την μουσική και τους χορούς του. Υπήρξε ένας γνήσιος εκφραστής και παράλληλα πρεσβευτής της Κρήτης.
Την δεκαετία του 1990,όταν ανέλαβε πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Ρεθύμνου, τον μετονόμασε σε Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και καταξιώθηκε στη συνείδηση του Κρητικού λαού ως ο μεγαλύτερος παραδοσιακός φορέας του νησιού.
Μέσω των σχολών και των τμημάτων που δημιούργησε, δίδαξε σε χιλιάδες παιδιά και νέους τους χορούς της Κρήτης και τους μύησε στις αξίες και τα ιδεώδη της παράδοσης μας.
Μεταξύ των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούσε και έγιναν θεσμός είναι τα «Τζανιδάκεια», στη μνήμη του καθηγητή και πρωτοχορευτή Αντώνη Τζανιδάκη αλλά και τα «Πολιτιστικά Βαρδινογιάννεια» στη μνήμη του Ρεθεμνιώτη πολιτικού Παύλου Βαρδινογιάννη.
Αδιάλειπτα ο Στέλιος Κιαγιαδάκης,Χριστούγενννα και Πρωτοχρονιά περνούσε τις εισόδους του Προεδρικού Μεγάρου, του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και των γραφείων των προέδρων των πολιτικών κομμάτων ως επικεφαλης ομάδας βρακοφόρων, ψάλλοντας στον Πρόεδρο της δημοκρατίας και στις ηγεσίες των κομμάτων τα κάλαντα και αφιερώνοντας στον καθένα κάποια επίκαιρη μαντινάδα.
Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης ήταν επιπλέον πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνου. Με αυτήν του την ιδιότητα είχε βραβεύσει αρκετούς ευπάτριδες για την προσφορά τους στην πατρίδα.