Η Κρήτη θρηνεί το χαμό των τεσσάρων ανθρώπων στον Γεροπόταμο. Μια τραγωδία που δοκίμασε τις αντοχές πολλών μηχανισμών.

Κάποιοι πέρασαν πάνω από τη βάση παρά την απώλεια, κάποιοι άλλοι αισθάνονται ήδη στους ώμους τους το βάρος της πολιτικής ευθύνης για την τραγωδία και κάποιοι άλλοι παραμένουν…άφαντοι. Εξηγούμαστε:

•Στην πρώτη κατηγορία αναμφίβολα κατατάσσεται ο μηχανισμός της πυροσβεστικής που κατόρθωσε μέσα σε ένα πραγματικό χάος να εντοπίσει το μοιραίο όχημα.

•Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκουμε τον δήμαρχο Φαιστού που συντετριμμένος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης Creta, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν (και είναι σε πολιτικό επίπεδο πολλές). Μαζί του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης που με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

•Στην τρίτη κατηγορία, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο οποίος παρέμεινε άφαντος μετά την τραγωδία, καθώς δεν θέλησε να μιλήσει για τον άδικο χαμό των τεσσάρων ανθρώπων. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Φαιστού ξεκαθάριζε πως η ευθύνη για το σημείο της τραγωδίας ανήκει στην αντιπεριφέρεια. Προφανώς ο λαλίστατος κατά τ’ αλλά Ευριπίδης προετοιμάζεται για τη Λότζια και δεν έχει προλάβει να δώσει απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση θα τις περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.