Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Η λέξη που αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο νοσοκομείο

Πρέπει να διαβάσετε

Στη λέξη διαζεπάμη εστιάζουν οι Αρχές για την περίπτωση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη.

Το ζήτημα είναι πότε άρχισε η 33χρονη κατηγορούμενη να αναζητά αυτήν τη λέξη στο Διαδίκτυο…

Το ημερολόγιο δείχνει 8 Απριλίου 2021. Το μέχρι τότε υγιέστατο κοριτσάκι μπαίνει στο νοσοκομείο και η 33χρονη κατηγορούμενη αναζητά στο Διαδίκτυο τη λέξη διαζεπάμη.

Κι ενώ τρεις ημέρες μετά την ανακοπή του παιδιού, εντοπίζονται πράγματι στις τοξικολογικές βενζοδιαζεπίνες, ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου ξεκαθαρίζει, μέσω του Mega, πως ουδέποτε είχαν χορηγήσει διαζεπάμη στην μικρή Τζωρτζίνα.

«Έφεραν ένα φάρμακο στο συρτάρι. Μου είπαν για ώρα ανάγκης. Θα το γκουγκλάρω να δω τι είναι», γράφει σε μήνυμά της προς τον Μάνο Δασκαλάκη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Πρόκειται για υπόθετο το οποίο είχε δοθεί στην ίδια για να χορηγηθεί στο παιδί σε περίπτωση νέας κρίσης», υποστήριξε  ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Ο διοικητής του Καραμανδάνειου δεν αποκλείει το εν λόγω υπόθετο να υπήρχε όντως στο συρτάρι για ώρα ανάγκης αλλά αποκλείει σε κάθε περίπτωση οι γιατροί να το έδωσαν στη μητέρα για να το χορηγήσει η ίδια.

«Μπορεί οι γιατροί προληπτικά εντελώς να έβαλαν (στο συρτάρι) σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να μην ψάχνει η νοσηλεύτρια εκείνη την στιγμή. Εκείνο που ξέρω είναι σίγουρα ότι δεν δόθηκε διαζεπάνη καθόλου», διευκρίνισε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος. «Ούτε χάπι. Δεν δίνουμε φάρμακα γενικά σε γονείς και τα λοιπά προκειμένου σε περίπτωση ανάγκης να τα χορηγήσουν, δεν συμβαίνει αυτό, ποτέ» πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με την κεταμίνη, που η χορήγηση της είναι αυστηρά ελεγχόμενη, η υπόθετη διαζεπάμη συναντάται σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους των νοσοκομείων.

Πηγή: protothema.gr 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα