«Η γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές» είναι ο τίτλος θεματικής συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου που πραγματοποιείται την Τρίτη 12 Οκτωβρίου.
Η θεματική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 3.30 το μεσημέρι. Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, καθώς και επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι και παρουσιάζουν καλές πρακτικές στον τομέα επιχειρηματικότητας που σχετίζεται με τον Τουρισμό.
Το πρόγραμμα της συνεδρίασης διαμορφώνεται ως εξής:
12:00-12.30: Προσέλευση
12:30-12.45: Χαιρετισμοί
12:45-13.00: Εισαγωγική Ομιλία: Γιώργος Σισαμάκης, Πρόεδρος Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου.
13:00-13.15: Χαιρετισμός (διαδικτυακή παρουσίαση): Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού.
13.15-13.30: «Κρουαζιέρα και Τοπική Γαστρονομία»: Μηνάς Παπαδάκης, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.Η.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
13.30-13.45: «Η σύνδεση της κρητικής γαστρονομίας και κουλτούρας για τη δημιουργία της Αυθεντικής Εμπειρίας»: Rami Masount, Genuine Experience.
13.45-14.00: «Πεσκέσι, βιώσιμη τοπική γαστρονομία»: Παναγιώτης Μαγγανάς, Επιχειρηματίας.
14.00-14.15: «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας»: Λένα Ηγουμενάκη, Προέδρος του Συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.
14.15-14.30: «Αναζητώντας ρίζες παραδοσιακής γαστρονομίας»: Νικόλαος Καψάλης, Μελισσοκόμος – κυνηγός άγριας τρούφας
14.30-14.45: «Το Ηράκλειο ως τουριστικός προορισμός: αποτελέσματα μιας πρώτης τουριστικής έρευνας και καταγραφής» (διαδικτυακή παρουσίαση): Τάσος Γεωργιάδης, ΚΑΠΑ Research Consulting A.E
14.45-15.30: Τοποθετήσεις


