Το περασμένο Σάββατο εγκαινιάστηκε στο Ρέθυμνο, ένας νέος χώρος πολιτιστικής εκπαίδευσης, απευθυνόμενος σε παιδιά, αλλά και όσους αναζητούν τη διαρκή προσωπική εξέλιξη. Η «Αυλή των Θαυμάτων», η οποία στεγάζεται στις οδούς Κουρητών 12 και Βαβουράκηδων, αποτελεί την απόδειξη ότι η δημιουργικότητα και η επιθυμία, δεν μπορούν να καταπιεστούν από καμία πανδημία.
Η Φλώρα Ασουμανάκη, δημιουργός της πρωτότυπης «αυλής», ξεχώριζε από μικρή για το καλλιτεχνικό της πνεύμα. Με σπουδές στη φιλολογία και στο θέατρο, αποφάσισε μετά από χρόνια απουσίας της από την Κρήτη, να επιστρέψει και να δημιουργήσει αυτό που πάντα ονειρευόταν. Η αγάπη της για το θέατρο και τη λογοτεχνία, φαίνεται εξάλλου και από το όνομα που επέλεξε για το πρώτο της προσωπικό εγχείρημα. Το όνομα λοιπόν, έχει διττό χαρακτήρα.
«Προέρχεται από την Παναγία των Παρισίων του Βίκτωρος Ουγκώ, όπου περιέγραφε το μέρος που μαζεύονταν οι ελεύθεροι τσιγγάνοι και διασκέδαζαν. Επίσης, ανήκει και στο θεατρικό έργο – σταθμό του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το οποίο σκιαγραφεί μια λαϊκή συνοικία της μεταπολεμικής Αθήνας».
Στην ουσία, η Αυλή των Θαυμάτων, λειτουργεί ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους. Η ανάγκη για μια δημιουργική καθημερινότητα, έχει καταστεί, το τελευταίο διάστημα, πιο απαραίτητη από ποτέ. Μέτα από μήνες απραξίας και αβεβαιότητας, φαίνεται ότι η Αυλή των Θαυμάτων, εμφανίστηκε την πιο κατάλληλη στιγμή. Μάλιστα, οι επιλογές που έχει κανείς, είναι άπειρες.
«Το χειμώνα θα λειτουργήσουν για τα παιδιά τμήματα θεάτρου, κινηματογράφου, ακόμα και εκπαιδευτικής ρομποτικής. Επίσης ο χώρος προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς, με ατομικές συνεδρίες ή ομαδικές συναντήσεις».
Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να γεμίσουν το χρόνο τους πρωτότυπα και δημιουργικά, ξεδιπλώνοντας ταλέντα, καλλιεργώντας χαρακτήρα και μαθαίνοντας συνεχώς νέες πληροφορίες. Ακόμη, στα άμεσα σχέδια της δημιουργού, είναι και η φιλοξενία βραχύχρονων βιωματικών- δημιουργικών εργαστηρίων ενηλίκων, τα οποία θα στελεχώνουν συνεργάτες και φίλοι που ζουν και δραστηριοποιούνται σε άλλες πόλεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί ποικιλομορφία στην μετάδοση αλλά και πρόσληψη της πληροφορίας, ενώ επιπλέον, θα ενισχυθεί το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και θα αυξηθεί η αλληλεπίδρασή τους με νέο, άγνωστο για αυτούς, κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες για τα τμήματα και τις δραστηριότητες, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Αυλής των Θαυμάτων στο Facebook: https://www.facebook.com/Avlitonthavmaton/
Εμμανουέλα Φωτάκη