Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
17.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Η απάντηση της κρητικιάς προέδρου των νοσηλευτών: Δεν θέλουμε χειροκροτήματα!

Πρέπει να διαβάσετε

«Οι νοσηλευτές και οι επαγγελματίες υγείας δεν θέλουν ευχαριστώ. Θέλουν μια σωστή συμπεριφορά, θέλουν μία αναγνώριση από τον κόσμο όταν μπαίνει μέσα στο νοσοκομείο».

Αυτό δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ελένη Φροσυνάκη στην Tηλεόραση CRETA τονίζοντας πως αυτό δεν ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και το σύστημα υγείας ειδικότερα.

Ιοί και προβλήματα στον χώρο της υγείας υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν, ανέφερε η ίδια τονίζοντας πως αυτό που ζητούν είναι αναγνώριση του έργου μέσα στο χώρο των νοσοκομείων όπου συχνά σημειώνονται επεισόδια. «Αυτά θέλουμε να εξαφανιστούν», δήλωσε.

«Όχι παλαμάκια, όχι ευχαριστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως οι νοσηλευτές ζητούν αναγνώριση σε βάθος χρόνου από πολίτες και κυβέρνηση.

Παράλληλα η κ. Φροσυνάκη, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να δώσουν χρόνο στο Σύστημα Υγείας, χαρακτηριστικά είπε, «Χρειάζεται η προσωπική ευθύνη για να πετύχει όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται και να δώσει χρόνο σε όλους εμάς που δουλεύουμε στο Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε να βοηθήσουμε και τον τελευταίο πολίτη που θα έχει ανάγκη».

«Βλέπουμε τι γίνεται στις άλλες χώρες και προσπαθούμε να γίνει μια καλύτερη οργάνωση και να μπορέσουμε να αντέξουμε», τόνισε η ίδια.

«Και εμείς σαν νοσηλευτές αντιμετωπίζουμε μια αγωνία, το τι θα μεταφέρουμε στους δικούς μας ανθρώπους», σημειώνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «ταυτόχρονα όμως, πρέπει να είμαστε παρόντες στη δουλειά και να προσφέρουμε».

Ένα σημαντικό θέμα που προκύπτει είναι ο κοινωνικός «στιγματισμός» όσον αφορά το είδος της δουλειάς που κάνουν και νοσηλευτές και γιατροί, που στην ουσία ο περίγυρος τους κρατάει αποστάσεις από τους ίδιους.

Η κ. Φροσυνάκη όπως είπε, δεν το θεωρεί κακό, απλά το βλέπει σαν προφύλαξη. «Δεν νομίζω να είναι κακό», λέει η ίδια, «δεν νομίζω πως έχει να κάνει με την προσωπικότητα, είναι προφύλαξη». «Ένα νοσηλευτής έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι φορέας αυτής της νόσου». «Αυτό είναι αλήθεια», συμπληρώνει, αλλά όπως στη συνέχεια τονίζει, «είμαστε πιο υπεύθυνοι, ξέρουμε τι είναι και ποτέ δεν θα εκθέσουμε σε κίνδυνο τον διπλανό μας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα