Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2024
17.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Η Αφρόκρεμα της Διεθνούς Κοινότητας της Επιστήμης Πολυμερών στην Κρήτη

Πρέπει να διαβάσετε

Οι σημαντικότεροι Ακαδημαϊκοί και Ερευνητές της Επιστήμης των Πολυμερών από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται από Κυριακή 9 μέχρι Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στο Creta Maris Convention Center & Beach Resort στην Χερσόνησο. Εκεί πραγματοποιείται το European Polymer Congress 2019 (EPF 2019, https://epfcrete2019.org/), το οποίο είναι το ανά διετία κύριο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυμερών (European Polymer Federation, EPF, www.epfwebsite.org).

Το Συνέδριο οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Πολυμερών, το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης υπό την προεδρία του κ. Σπύρου Χ. Αναστασιάδη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή του ΙΗΔΛ, ο οποίος είναι Πρόεδρος της EPF για την διετία 2018-2019.

Στο European Polymer Congress που είναι το σημαντικότερο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην περιοχή της Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολυμερών θα συμμετάσχουν γύρω στους 1,000 Επιστήμονες από όλες τις χώρες της Ευρώπης καθώς και από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κορέα, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ν. Αφρική και την Βραζιλία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, προφορικές παρουσιάσεις από έμπειρους και από νεότερους επιστήμονες καθώς και παρουσιάσεις αφίσας από φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυμερών (EPF Prize), το οποίο καθιερώθηκε μόλις το 2018 κατά την Σύνοδο του Συμβουλίου της EPF στο Ηράκλειο. Βραβεύεται ο Καθηγητής Ludwik Leibler, πρώην Διευθυντής του École Supérieure de Physique et de Chimie Industrielles de la Ville de Paris (ESPCI), για τις πρωτοποριακές θεωρητικές μελέτες του στην δομή συσταδικών συμπολυμερών και για την ανακάλυψη νέων υλικών, όπως αυτοϊάσιμων ελαστομερών και ουσιών για συγκόλληση ιστών.

Σημειώνεται πως η EPF, μέλη της οποίας είναι 24 Εθνικές Επιστημονικές Ενώσεις Πολυμερών της Ευρώπης, στοχεύει στον συντονισμό και στην ενδυνάμωση κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών στην περιοχή της επιστήμης, της τεχνολογίας και των εφαρμογών των συνθετικών και φυσικών μακρομορίων, στην ενθάρρυνση της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και δικτύωσης στην επιστήμη και μηχανική των πολυμερών όπως και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων Ευρωπαίων επιστημόνων στην επιστήμη των πολυμερών.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη διοργάνωση του Συνεδρίου αυτού, το οποίο καθιστά την Κρήτη πόλο έλξης των κορυφαίων Επιστημόνων Πολυμερών παγκοσμίως. Ανέφερε ότι στο Συνέδριο αναμένεται να παρουσιασθούν όλες οι νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολυμερών με πολλαπλές εφαρμογές τόσο σε τομείς υψηλής τεχνολογίας όσο και σε αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής. Το Συνέδριο θα δώσει, συνεπώς, μια μοναδική ευκαιρία στους νέους επιστήμονες της χώρας μας να εκτεθούν σε όλα τα νέα επιτεύγματα ενώ θα προσφέρει και την ευκαιρία να αναδειχθεί η πρωτοποριακή Ερευνητική δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα στον τομέα. Κατέληξε, τέλος, πως η παρουσία τόσων διακεκριμένων Επιστημόνων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να έρθουν στο Ηράκλειο πιστοποιεί την δεσπόζουσα θέση της έρευνας που γίνεται στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στην επιστήμη των πολυμερών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που έχει, ήδη, οδηγήσει σε σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα