Συνήθως ο Σεπτέμβρης θεωρείται ένας από τους καλύτερους μήνες του φθινοπώρου για «όσους ξέρουν να κάνουν διακοπές».
Ο φετινός Σεπτέμβριος όμως, με τις πολλές ιδιαιτερότητες της πανδημίας, αλλά και του παρατεταμένου τοπικού lockdown έχει άλλα χαρακτηριστικά.
Η απαγόρευση της μουσικής, ο φόβος εξάπλωσης και διασποράς του κορωνοϊού, καθώς και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν το μπάνιο στην θάλασσα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δεχθούν μεγάλο πλήγμα οι οργανωμένες παραλίες στην Κρήτη.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός μάλιστα, πως όπως επιβεβαιώνουν πολίτες και επιχειρηματίες κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA, η κίνηση στις οργανωμένες παραλίες έπεσε δραματικά, ενώ δεν διαφαίνεται πως θα υπάρξει κάποια αύξηση στην κίνηση κατά τις επόμενες ημέρες.