Έντονες είναι οι αντιδράσεις μετά τα νέα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τα οποία ορίζουν ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι πολίτες, προκειμένου να μπουν στα καταστήματα και στα κομμωτήρια, θα χρειάζονται αρνητικό rapid test.
Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών Ν. Ηρακλείου Μαρία Καρακατσάνη, εξέφρασε τις αντιδράσεις του κλάδου για τα νέα μέτρα, λέγοντας πως δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση τα κομμωτήρια.
«Να δώσει κάποιος 10 ευρώ για να κουρευτεί, δεν θα το κάνει. Θα κάνει κάτι άλλο και όχι να κουρευτεί στο κομμωτήριο για να πληρώσει το τεστ και το κούρεμα» τόνισε η κα. Καρακατσάνη.
Μάλιστα, σημείωσε πως από την στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, υπάρχει αυξημένη κίνηση στα καταστήματα, με τους πολίτες να προσπαθούν να βρουν ένα ραντεβού πριν το Σάββατο. «Δεν ξέρω τι θα γίνει στην πορεία, τα ραντεβού είναι γεμάτα και προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ».
Επεσήμανε δε, πως ο τζίρος έχει ήδη μειωθεί από τα δύο χρόνια της πανδημίας και οι επαγγελματίες φοβούνται για τυχόν λουκέτα, ενώ σημείωσε πως δεν οι κομμωτές δεν μπορούν να γίνουν χωροφύλακες και να πείσουν τον πελάτη να εμβολιαστεί.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Αλεξόπουλος ανέφερε πως μετά από 2 χρόνια που βρίσκεται ο κλάδος σε αυτή την κατάσταση με τον κορωνοϊό, οι επαγγελματίες έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. «Περνάμε μια δύσκολη εποχή και αυτό το μέτρο, είναι ένα μέτρο που θα βαρύνει πιο πολύ την κατάσταση, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν τα βασικά έξοδα, που τρέχουν κάθε μέρα και αυτό το μέτρο θα είναι συν, στο να φέρει δύσκολα θέματα στο πως θα διαχειριστούμε το οικονομικό κομμάτι».
Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι η παραοικονομία θα ανθίσει. «Μιλάνε για μια ανάπτυξη αλλά δεν μας λένε ποιος θα επωφεληθεί από αυτό. Όχι τώρα στην Κρήτη, στην καραντίνα αλλά και πριν. Η ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα. Αν αναγκαστούμε να κλείσουμε δεν θα είναι ανάπτυξη».
Κλείνοντας, ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε πως οι επαγγελματίες κομμωτές, τηρούσαν και θα τηρούν πάντα τα μέτρα. «Είναι θέμα κατανόησης και υγείας. Θα θέλαμε να προτιμήσουν οι πολίτες τα κομμωτήρια ακόμη και αν είναι δύσκολη η κατάσταση, με τα μέτρα».