Χειροπέδες σε έναν 50χρονο άνδρα πέρασαν χθες αστυνομικοί στο Ηράκλειο, μετά από δύο απόπειρες κλοπής.
Στο στόχαστρο του 50χρονου είχαν μπει σταθμευμένα οχήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Και στις δύο περιπτώσεις ο 50χρονος έσπασε τα παρμπρίζ των αυτοκίνητων, ωστόσο έφυγε άπραγος αφού δεν βρήκε κάτι να κλέψει.
Η δεύτερη απόπειρα κλοπής έληξε άδοξα, όταν υπάλληλος security του νοσοκομείου αντιλήφθηκε την δράση του και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να καλέσει τις αρχές.
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:
«Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου (2) περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε οχήματα για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού. Επιπλέον συνελήφθη χθες (27.01.2025) μεσημβρινές ώρες ο ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε οχήματα σε χώρο στάθμευσης, τις οποίες διέπραξε ο ημεδαπός προκαλώντας παράλληλα φθορές. Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου».