Βρισκόμαστε προ των πυλών για τη φετινή χειμερινή περίοδο, η οποία συνοδεύεται πάντοτε από αυξημένη κινητικότητα των ιών και ενίσχυση των λοιμώξεων. Πολλοί είναι...
Ενδεχομένως, η σκέψη που σας εμποδίζει να γεύεστε συχνότερα τα φασόλια, να είναι το φούσκωμα που προκαλούν. «Τα φασόλια ανήκουν σε μια μοναδική κατηγορία υπερτροφής, επειδή...
Αντιγόνα τροφίμων, όπως οι πρωτεΐνες του γάλακτος και τα αλλεργιογόνα που εντοπίζονται στα φιστίκια, στα οστρακοειδή, στο ψωμί, στα αυγά και στο γάλα, μπορούν να μπλοκάρουν...
Υποχωρεί σταδιακά η αυξημένη δραστηριότητα του SARS-CoV2 που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 9-15 Σεπτεμβρίου. Η θετικότητα στο...
Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 180 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ...
Ένα μυστήριο 50 ετών κατάφεραν να λύσουν ερευνητές του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS Blood and Transplant/ NHSBT) , που ανακάλυψαν ένα νέο σύστημα...
Τριπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με άγχος ή κατάθλιψη έχουν οι νέοι που υποφέρουν από χρόνιο πόνο, συμπεραίνει μια νέα ανασκόπηση, που δημοσιεύεται στο JAMA Pediatrics. Η μελέτη, με επικεφαλής...
Η καούρα μπορεί να προκληθεί από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και ιδιαίτερα τα καυτερά, λιπαρά ή πικάντικα φαγητά. Στους πάσχοντες από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αποτελεί μια συχνή ενόχληση.
Όποια...