Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, 2025
18.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

ΥΓΕΙΑ

Υπερτροφές: Ο Νο1 καρπός που πρέπει όλοι να τρώμε – Δεν είναι τα αμύγδαλα

Τα Αιγινίτικα κελυφωτά φιστίκια θεωρούνται από τα πιο νόστιμα της Μεσογείου, με το μικρό αυτό νησί να κατέχει την πρώτη θέση σε παραγωγή στην...

Πώς η κλιματική αλλαγή έβαλε τη λεπτοσπείρωση στον χάρτη των ασθενειών της Ελλάδας

Η Leptospira, το βακτήριο που προκαλεί τη λεπτοσπείρωση, ευδοκιμεί σε υγρό περιβάλλον και επιβιώνει για αρκετές ημέρες μέσα σε υδάτινες συλλογές. Στην Ελλάδα εισέβαλε βίαια...

Δερματίτιδα: Τα πασίγνωστα φάρμακα που αυξάνουν τον κίνδυνο εκζέματος στους ηλικιωμένους

Οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν αντιυπερτασικά φάρμακα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για έκζεμα, περισσότερο δε αν πρόκειται για αγωγή με διουρητικά ή αναστολείς των διαύλων ασβεστίου, αναφέρει μελέτη...

Φλούδες πορτοκαλιού: Ο νέος φυσικός σύμμαχος της καρδιάς

Για να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, η βιταμίνη C θεωρείται καθοριστική και γι’ αυτό ένας εύκολος τρόπος είναι να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα πλούσια σε...

Τατουάζ: Για ποιον τύπο καρκίνου αυξάνoυν κατά 21% τον κίνδυνο νόσου

Τα τατουάζ αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση λεμφώματος, ισχυρίζεται πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Λουντ στη Σουηδία, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν...

Nόσος Αλτσχάιμερ: Το μυρωδικό που δυναμώνει μυαλό και μνήμη – Το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Μια νεότερη ανακάλυψη σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες της μέντας ενδεχομένως να ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία θεραπειών της νόσου Αλτσχάιμερ. Ειδικότερα, επιστήμονες από το...

Ηπατίτιδα C: 60.000 άνθρωποι στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν ότι έχουν τον ιό

Ποιους αφορά η ηπατίτιδα; Ποιες είναι οι μέθοδοι πρόληψης και ποιες οι τελευταίες εξελίξεις στις θεραπείες; Ποιοι κινδυνεύουν, πώς προλαμβάνεται και ποιες είναι οι...

Το αντικαρκινικό αρωματικό βότανο που ανακουφίζει τον πόνο και βελτιώνει τη μνήμη

Αποτελεί ένα δημοφιλές βότανο, τόσο για τις μαγειρικές, όσο και για τις φαρμακευτικές του χρήσεις. Πρωταγωνιστεί στη μεσογειακή κουζίνα, χαρίζοντας γεύση και άρωμα σε πληθώρα πιάτων....

Τα συμπληρώματα που διχάζουν ως προς την αποτελεσματικότητά τους – Πότε ωφελούν και πότε βλάπτουν

Ως εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα καθημερινά συμπληρώματα ιχθυελαίου θεωρούνται ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θωρακίσουμε την υγεία της καρδιάς. Παρόλα...

Ο «σιωπηλός» καρκίνος που σημειώνει αύξηση στους 50ρηδες

«Σιωπηλός δολοφόνος» τείνει να χαρακτηρίζεται πλέον ο καρκίνος του οισοφάγου, η εμφάνιση του οποίου φαίνεται να ενισχύεται, ιδιαίτερα σε άτομα μέσης ηλικίας, όπως αποκάλυψαν...

Τελευταία νέα