Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αίγινας μετά την, όπως όλα δείχνουν, δολοφονία 73χρονης γυναίκας.
Η γνωστή ηθοποιός Μαρία Μπονίκου, βρέθηκε νεκρή από συγγενικό της πρόσωπο, πεσμένη μπρούμυτα σε μια λίμνη αίματος και με μια σακούλα στο κεφάλι, ενώ έφερε και τραύματα στο σώμα από μαχαίρι.
Για την υπόθεση έχει προσαχθεί ο 46χρονος γιος της, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις της αστυνομίας και οδηγήθηκε στην ασφάλεια Πειραιά ως βασικός ύποπτος της δολοφονίας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 46χρονος γιος της γυναίκας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Σε ποιες ταινίες έπαιξε η Μαρία Μπονίκου:
Η Μαρία Μπονίκου έπαιξε στις ταινίες:
- Όλοι θα ζήσουμε 1974
- Αγάπη μου Ουά-Ουά 1974
- Η Προεδρίνα 1972
- Στην Πόλη αγαπηθήκαμε 1972
- Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1972) 1972
- συμμετείχε επίσης και σε πολλές μεταγλωτίσσεις με πιο γνωστή την παιδική σειρά Σπορτ Μπίλι.
Ήταν παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Μάνο Βενιέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 73χρονη ήταν σύζυγος του γνωστού ηθοποιού και συγγραφέα, Μάνου Βενιέρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020.
Ο Μάνος Βενιέρης έγινε γνωστός και από τα θεατρικά παιδικά έργα που συμμετείχε και σκηνοθετούσε, ήταν ο Οδυσσέας από το πασίγνωστη παιδική σειρά «Οδύσσεια του Διαστήματος», ήταν ο Τέρρυ στην «Κάντυ – Κάντυ» (για κάποιο διάστημα πριν τον Αργύρη Παυλίδη) και βέβαια ήταν ο ανεπανάληπτος He-Man.
Μοναδικός αφηγητής με καταπληκτική άρθρωση, δάνεισε τη φωνή του σε δεκάδες ήρωες παιδικών σειρών και παραμυθιών (Ιστορίες της Βίβλου, Το μικρό σπίτι στο λιβάδι, Dragonball, Χελωνονιτζάκια κ.ά.).
Γεννήθηκε το 1947 στη Νίκαια, και σπούδασε στις Δραματικές Σχολές του «Ωδείου Αθηνών» και του «Πειραϊκού Συνδέσμου». Δίδασκε στη «Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα», Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
Είχε γράψει πολλά θεατρικά έργα για παιδιά που παίχτηκαν στο θέατρο και στο κρατικό ραδιόφωνο. Βραβεύτηκε το 1983 στον «Κρατικό Διαγωνισμό Θεάτρου» του Υπουργείου Πολιτισμού, για το θεατρικό έργο «Σκέπασε Μάνα Σκέπασε». Το έργο έχει τυπωθεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις «Δωδώνη».
Ακόμη, βράβευση και έκδοση του θεατρικού μονόπρακτου «Οι Παλιατσούρες», από τις εκδόσεις «Κάλβος», το 1970.
Πηγή: iefimerida.gr