Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

G7: «Λέσχη για το κλίμα» και άμεση δράση για την ενεργειακή επάρκεια

Πρέπει να διαβάσετε

Στη δημιουργία «Λέσχης για το Κλίμα» μέχρι το τέλος του έτους προχωρούν οι ηγέτες της G7. Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση δεσμεύτηκαν για «οδικές μεταφορές απαλλαγμένες σε μεγάλο βαθμό από τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030» καθώς και για «έναν πλήρως ή κατά κύριο λόγο απαλλαγμένο από γαιάνθρακα τομέα ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035».

Επιπλέον, οι ηγέτες δήλωσαν ότι θα δώσουν προτεραιότητα σε «συγκεκριμένα και έγκαιρα βήματα προς τον στόχο της επιτάχυνσης της σταδιακής κατάργησης της εγχώριας ασύδοτης ενέργειας από άνθρακα».

Η συνάντηση κορυφής πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο σημαντικών γεωπολιτικών και οικονομικών αναταράξεων, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στη σκιά των ασταθών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η σύνοψη του ανακοινωθέντος αφορούσε την τρέχουσα κατάσταση των αγορών ενέργειας, ενώ έκανε αναφορά και σε πιθανή εφαρμογή ανώτατων ορίων τιμών στο μέλλον.

«Θα λάβουμε άμεσα μέτρα για να διασφαλίσουμε τον ενεργειακό εφοδιασμό και να μειώσουμε τις αυξήσεις των τιμών που οφείλονται στις έκτακτες συνθήκες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης πρόσθετων μέτρων, όπως ανώτατα όρια τιμών», αναφέρεται.

«Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να καταργήσουμε σταδιακά την εξάρτησή μας από τη ρωσική ενέργεια, χωρίς συμβιβασμούς στους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς μας στόχους».

ΠηγήOT.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα