Εμβολιασμοί, διαγνωστικά τεστ και υγειονομικά πρωτόκολλα αποτελούν το τρίπτυχο που θα διαμορφώσει τις τουριστικές τάσεις εφέτος το καλοκαίρι. Δίνοντας το στίγμα των προσδοκιών ως προς τις τουριστικές τάσεις που διαμορφώνονται ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη αναφέρθηκε σε τρία «όπλα» που διαθέτει πλέον στη φαρέτρα του ο ελληνικός τουρισμός και γενικότερα η βιομηχανία του τουρισμού.
«Έχουμε περισσότερα όπλα στη διάθεσή μας σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για τους εμβολιασμούς, τα τεστ που είναι περισσότερα και πιο ακριβή αλλά και την εμπειρία με την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στη ζήτηση αλλά είναι μία δύσκολη άσκηση και οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες», δήλωσε ο κ. Φραγκάκης.
Σε κάθε περίπτωση οι προκρατήσεις παραμένουν στο … ναδίρ και τα πρώτα δείγματα γραφής δεν αναμένονται πριν το τέλος Μαΐου. Σε πρώτη φάση θα γίνουν στοχευμένες κινήσεις με συγκεκριμένες αγορές.
«Μικρά βήματα εντός του Απριλίου θα γίνουν με χώρες που έχουν προχωρήσει τους εμβολιασμούς. Ήδη με το Ισραήλ έχουμε προχωρήσει σε διμερή συμφωνία ενώ γίνονται και μεμονωμένες προσπάθειες», επεσήμανε ο κ. Φραγκάκης και πρόσθεσε πως «το άνοιγμα του τουρισμού θα είναι μία σταδιακή διαδικασία. Θα συνεκτιμηθούν στην πορεία πολλά δεδομένα αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένας συγκροτημένος οδικός χάρτης βάσει του οποίου γίνονται τα επόμενα βήματα. Αναμένεται σταθερότητα από τις 14 Μαΐου και έπειτα».