Για την συμπεριφορά των πολιτών, μετά την άρση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο εντατικολόγος – πνευμονολόγος Δημήτρης Φραγκουλάκης.
«Έχουμε χαλαρώσει και τα κακά είναι μπροστά μας», δήλωσε ο κ. Φραγκουλάκης τονίζοντας πως ειδικά στην Κρήτη που η διασπορά του ιού ήταν πολύ περιορισμένη και ο πληθυσμό δεν έχει αποκτήσει ανοσία, οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
«Πήγαμε καλά γιατί πήραμε τα σωστά μέτρα», τόνισε ο ίδιος αναφορικά με απόψεις που διατυπώνονται και θέλουν τα μέτρα να ήταν «ιδιαιτέρως αυστηρά και αχρείαστα», ενώ για το μεγάλο πλήγμα που έχει υποστεί η oικονομία της χώρας από το παρατεταμένο lockdown, δήλωσε «θα το πω υπερβολικά αλλά προτιμώ 10 εκατομμύρια πεινασμένους παρά 10 εκατομμύρια νεκρούς».
Ο ίδιος σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρεί αρκετούς πολίτες που κινούνται στο Ηράκλειο, χωρίς να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα. «Θα το ξαναπώ. Έχουμε χαλαρώσει. Δεν προσέχουμε. Να μην ξεχνάμε πως ο κορωνοϊός είναι εδώ», συμπλήρωσε.
«Στην Κρήτη αυτοί που έχουν κολλήσει τον ιό ή που δυνητικά θα μπορούσαν να κολλήσουν είναι λίγοι. Τι θα γίνει όμως του επόμενους μήνες; Αν ένας από τους επισκέπτες του νησιού είναι φορέα, θα κολλήσει 10 και οι 10 1000», συνέχισε ο κ. Φραγκουλάκης και τόνισε πως αυτό θα αποτραπεί μόνο αν όλοι παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.
«Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με αποστάσεις. Καθένας μας πρέπει να θεωρεί τον άλλον φορέα», δήλωσε εμφατικά.
Τέλος αναφέρθηκε και στα σενάρια συνωμοσιολογίας, τονίζοντας είναι αβάσιμα. «Η ζημιά και σε ανθρώπινες ζωές και στην οικονομία είναι τεράστιες. Πανδημίες δυστυχώς υπήρχαν πάντα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν», κατέληξε.