Στην Τηλεόραση CRETA και τον Σωτήρη Μεταξά μίλησε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, εκφράζοντας τη συμπάραστασή του στους πολίτες του Δήμου του.
Παράλληλα, αυτό που τόνισε ξανά και ξανά είναι πως ο Δήμος θα είναι δίπλα σε όλους και θα φροντίσει όλος ο κόσμος να εξυπηρετηθεί και να μην μείνει κανείς έξω:
«Δυστυχώς το ζήσαμε και αυτό, νομίζαμε ότι το 4,8 του Απριλίου ήταν ο μεγάλος σεισμός όμως σήμερα βιώσαμε έναν πολύ μεγαλύτερο. Καταλαβαίνουμε τον πόνο, την αγωνία και την αβεβαιότητα που έχουν οι άνθρωποι. Θα είμαστε δίπλα τους, θα περάσουμε αύριο από όσους οικισμούς δεν έχουμε περάσει.
«Ξεκινούν καταγραφές ζημιών από αύριο»
Αύριο θα γίνουν καταγραφές ζημιών, περίπου 40 άτομα θα ασχοληθούν με αυτό και σε 2-3 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή. Προχωράμε με πολύ γρήγορο ρυθμό, είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς.
«Δεν θα αφήσουμε κανέναν άνθρωπο έξω…»
Δεν θα αφήσουμε κανέναν άνθρωπο έξω, θα τους εξυπηρετήσουμε όλους, με οποιασδήποτε μορφής εξυπηρέτηση. Έχουμε στήσει 120 σκηνές, βρήκαμε δύο ξενοδοχεία για φιλοξενία. Το ένα γέμισε και στέλνουμε περίπου 100 άτομα σε άλλο κατάλυμα στον Τσούτσουρο. Θα είμαστε δίπλα τους, είναι στιγμές που δεν έχουμε ξαναζήσει.
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω μέσα από το σταθμό σας, είναι αν κάποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία για το σπίτι του, αν υπάρχει κίδνυνος από ρογμή, να επικοινωνήσει μαζί μας, έχουμε τη «βοήθεια στο σπίτι» που μεταφέρει ανθρώπους στον Τσούτσουρο. Αν δεν έχουν μεταφορικό θα τους μεταφέρουμε εμείς.»
Όσον αφορά το που τον βρήκε ο σεισμός αλλά και για το πως ενημερώθηκε για το νεκρό άνδρα, τόνισε τα εξής:
«Σήμερα είχα προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου για ένα πολύ ευχάριστο γεγονός καθώς είχαμε μπει στο ειδικό χωρικό και ήθελα να το μοιραστώ με όλο τον κόσμο. Το ονειρευόμουν εδώ και δύο χρόνια! Την ώρα που σηκώθηκα ένιωσα το τράνταγμα, δεν πήγε το μυαλό μου ότι πρόκειται για σεισμό με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.
Μόλις χτύπησε το τηλέφωνο ήρθα εδώ. Με κάλεσε ο Υπουργός, ο κύριος Στυλιανίδης και με ενημέρωσε για το νεκρό.
Το αμφισβήτησα, δεν είχα μιλήσει ακόμα με το Δήμο και αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία να στείλουμε την ΕΜΑΚ.
Θέλαμε να δούμε πως θα εξυπηρετήσουμε όσους έμειναν άστεγοι. Έδωσα άμεσα εντολή να κλείσουν τα σχολεία δύο ημέρες. Συζητήσαμε με την πολιτική προστασία πως θα οργανωθούμε.
Είμαστε από το πρωί εδώ και θα είμαστε για όσο χρειαστεί έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες όλου του κόσμου. Γι αυτό βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, για να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο!»