Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
23.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Φωτιά στο Αμάρι: Το «ευχαριστώ» των πυροσβεστών

Πρέπει να διαβάσετε

Μια συγκινητική ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης για την φωτιά στο Αμάρι. Στην ανακοίνωση οι Πυροσβέστες ευχαριστούν από καρδιάς έναν έναν ξεχωριστά τους δημόσιους αλλά κυρίως τους ιδιωτικούς φορείς που φρόντισαν να σταθούν δίπλα τους στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης:

«Εκ μέρους κάθε συναδέλφου που βρέθηκε στην πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε την 07/08/2024 στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου, όπου έως σήμερα παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς έναν έναν ξεχωριστά τους δημόσιους αλλά κυρίως τους ιδιωτικούς φορείς που φρόντισαν να σταθούν δίπλα μας.

Ευχαριστούμε αρχικά τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ANEK LINES & MINOAN LINES για την μεταφορά τόσο των συναδέλφων όσο και των πυροσβεστικών οχημάτων από την περιοχή της Αττικής για την ενίσχυση των δυνάμεων της Κρήτης. Η ANEK LINES μετέφερε οκτώ (8) πυροσβεστικά οχήματα συνολικά από Αθήνα για Κρήτη,  η MINOAN LINES μετέφερε τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα από Αθήνα προς Κρήτη και έντεκα (11) από Κρήτη προς Αθήνα, καθώς και τα αντίστοιχα πληρώματα και σαράντα (40) άτομα από την 1η Ε.Μ.Ο.Δ.Ε..

Ευχαριστούμε την Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου για τη φροντίδα τόσο των συναδέλφων που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου όσο και των συναδέλφων στο πεδίο της πυρκαγιάς, αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου για τη φιλοξενία των πληρωμάτων των εναέριων μέσων που επιχείρησαν στην πυρκαγιά.

Ευχαριστούμε τα ΚΤΕΛ Χανιών Ρεθύμνου για τη μεταφορά των συναδέλφων από και προς την πυρκαγιά, ιδιαιτέρως δε τους οδηγούς που συμμετείχαν πρόθυμα υπερβαίνοντας το ωράριο τους.

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων για την φροντίδα της σίτισης στο πεδίο της πυρκαγιάς.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Φουρφουρά, Κουρητών, Παντάνασσας, Τυμπακίου, Άνω Μέρους ,Κρουσώνα, Πλατάνου, Νίθαυρης, Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη, Πλατανίων, Αμνάτου, Κούμων, Σελλίου και Φρατίου, οι οποίοι εθελοντικά στάθηκαν και στέκονται δίπλα στις πυροσβεστικές δυνάμεις φροντίζοντας κυρίως για  τη σίτιση των συναδέλφων.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους ιδιώτες ιδιοκτήτες αγροτικών μηχανημάτων και υδροφόρων, οι οποίοι εθελοντικά έτρεξαν να συνδράμουν στην κατάσβεση, όπως και σε κάθε συμπολίτη μας ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας που στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους μας βοηθώντας τόσο στην κατάσβεση όσο και στη στήριξη των πυροσβεστών όλο αυτό το διάστημα.

Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ!».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα