Μήνυμα αισιοδοξίας για το τρίτο πανδημικό κύμα που συνεχίζει να… σαρώνει την Ελλάδα έστειλε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων και διευθυντής της Μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Διαμαντής Κοφτερίδης. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA έκανε ειδική μνεία σε φαρμακευτικές αγωγές που χρησιμοποιούνται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
«Δεν υπάρχουν φάρμακα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Υπάρχουν όμως μία σειρά από φάρμακα που χρησιμοποιούμε και έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καταπολέμηση συμπτωμάτων που προκαλεί ο κορωνοϊός. Χρησιμοποιούμε επίσης και πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει», τόνισε ο κ. Κοφτερίδης.
Πρόσθεσε μάλιστα πως η επιστημονική κοινότητα έχει περισσότερα «όπλα» στη φαρέτρα για τη διαχείριση κρουσμάτων covid.
«Έχουν αλλάξει τα δεδομένα από την πανδημία. Έχουμε καλύτερα όπλα να παλέψουμε με τον ιό και πιστεύω πως είμαστε στην άκρη του τούνελ. Υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός αλλά και σημαντική εμπειρία για να διαχειριστούμε τις προκλήσεις» δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων και διευθυντής της Μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Διαμαντής Κοφτερίδης.
Αναφέρθηκε μάλιστα στο «προφίλ» των ασθενών.
«Οι εμβολιασμοί μεγαλύτερων ηλικιών είχαν σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι νοσηλείες στην ηλικιακή ομάδα από 60 έως 75 έτη. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι ευκολότερη η διαχείριση των περιστατικών. Υπάρχουν και περιπτώσεις νεαρότερων ηλικιών αλλά είναι η μειοψηφία», επεσήμανε ο κ. Κοφτερίδης.